Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV met de eerste Reiter Respiro R9 Profi bandhark in Vlaanderen. Afgelopen eerste snee hier mee mogen werken en demo's rijden. In mijn ogen de enige échte en go

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV

+2
eicher4048driver
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV met de eerste Reiter Respiro R9 Profi bandhark in Vlaanderen. Afgelopen eerste snee hier mee mogen werken en demo's rijden. In mijn ogen de enige échte en goedwerkende bandhark op de markt vooral door hun goed doordacht pick-upsysteem dat o.a. wordt ingekocht door SIP en Ploeger. Zeker en vast iets dat we de komende jaren meer en meer zullen gaan zien.

Hopelijk lonen de demo's en krijgen we er een verkocht hier. De machine blijft alvast heel het jaar in België.

Reacties

Heb je filmpjes/foto’s van tijdens het harken?
@eicher4048driver mooi filmpje, hoe hard heb je gereden in het filmpje? Gang er goed in..
zwad stuk egaler als op de foto van de zelfrijder hier elders op tf..
eicher4048driver
@ronald-deutz-fahr Inderdaad. Op het filmpje harkte ik zo tegen de 18kmh wat perfect ging. Sneller, tot 22kmh ook geprobeerd maar als je dan eens een hoop gras hebt dat ver wordt geworpen en tegen de wielen aanslaagt dan kan er wel een een strook van 10m zwad zo bij elkaar worden gesleurd bij een dikke eerste snede als dit wat dus niet wensaam is. ongelijkere percelen, raaigras harkte ik bijeen tot max 13-14kmh.
Da's dus nog steeds dubbel zo snel als een klassieke cirkelhark.
+4
cb6520
@eicher4048driver 14 km/u met cirkelhark is toch niet onmogelijk. Denk dat ik vaker 14 rij als 7 zoals jij beweerd
Fendt612e
@eicher4048driver wat ik begreep is dat ie ook 2x zo duur is al n gewone hark, waarmee je ook 14 kmh kunt rijden
+4
EA_MF
@Fendt612e met een claas liner kan een boer hier vlakbij ook over de 20 km/h rijden. Scheelt m gelijk ook weer een ronde wiedeggen 😆
eicher4048driver
@Fendt612e @cb6520 op ongelijk raaigras ingezaaid na de maïs met een rotoregzaaicimbi zoals we het hier un de omgeving veel zien rij je geen 14km/h met een cirkelhark. Of je laat meer liggen als een bandhark, of je hebt meer vuiligheid mee als maïsstoppel en zand.
+1
bart99
@eicher4048driver Harken hier met een Krone Swadro 900. Rijden doorgaans 15 km/u waarbij de hark het mooi schoon wegpakt. Zijn wel mooi vlakke percelen, maar het snelheid verhaal gaat dus niet helemaal op volgens mij.
eicher4048driver
@bart99 Op die vlakke percelen kan je met deze gemakkelijk 20kmh rijden.
RaHeados
@eicher4048driver ik rij vaak zat 10-12 km met onze kuhn midden afleg, percelen zijn niet allemaal even mooi vlak. Maar gaat meestal wel aardig. Ook op greppel land ligt het tussen de 8-12kmh
+1
Fendt926Driver
@eicher4048driver wat een zenuwachtig filmpersoon is dat geweest.
Net als je zien kunt hoe het raapt en harkt zwaait de camera weer weg.
Net of je niet zien mag van dichtbij welk werk die machine maakt.
eicher4048driver
@Fendt926Driver Mijn excuses als het filmpje dat ik aanhaal uit België u niet bevalt. Er zijn zat filmpje van deze machine op YouTube te vinden maar nog maar weinig in die omstandigheden zoals gekend hier in Vlaanderen en Nederland met korter, suikerrijk gewas.

Nogmaals, ik was chauffeur, en niet de cameraman. Er zijn nog filmpje maar dit is het enige dat ik zo even kon vinden.

In ieder geval was dit filmpje dat werd afgespeeld voor de machine die 2 weken terug op een landbouwebeurs stond wel een eyecatcher om aandacht te trekken en zo met de mensen aan de praat te geraken.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @eicher4048driver:
Mijn excuses als het filmpje dat ik aanhaal uit België u niet bevalt.

Zo erg is het niet.
Maar als je de werking van een machine wilt zien ga je toch aandachtig een tijdje kijken.
En net als je gefocust bent op wat er gaat gebeuren draaid het beeld weer weg.
Zeg ook niet dat jij er wat aan kunt doen. Alleen dat het onrustig is om te kijken
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver ik werd er ook een beetje misselijk van 😄
GROENEDEERE
Deze is middenafleg?
Of kun je hem ook zo verstellen dat je ook zijafleg hebt?
+3
eicher4048driver
@GROENEDEERE Deze heeft 2 flexible pick-upelementen met een breedte van 3,5m welke uiteen kunnen geschoven worden tot 9m middenafleg of naar elkaar toe waardoor je dus alles naar links of naar rechts kan afleggen. Verder kan men ook in middenafleg 2 nachtzwaden maken of strozwaden omkeren en ook als de elementen tegen elkaar staan het linkse element naar links laten draaien en het rechts element naar rechts.

Zelf vond ik het handig om bij kleine hoeveelheden gras de elementen bij elkaar te zetten om rechts af te leggen, dan 8 m open laten en terugkomen, nadien de 2 zwaden en het overige nog eens bijeen leggen zodat er 22m op 1 wiers ligt zonder proppen en met maar 1 keer het zwad te moeten verleggen
GROENEDEERE
@eicher4048driver
Mooie informatie dankjewel
Jeroen 86
Wie verkoopt die bandharken dan
eicher4048driver
@Jeroen 86 Rommelaere-Agri, VH-REPAIR
Schluterfan
Bij mijn ouders in de buurt is er iemand die zo'n bandhark in de front inzet sinds een jaar denk ik. Zelf heb ik het resultaat ervan nog niet gezien.
Vorig jaar liep er hier bij de buren wel zo'n Kuhn bandhark in demo. Ik vond dat die wel nog wat liet liggen op de grond, maar dat kan even goed zijn dat net goed is om zo weinig mogelijk van de ruwe as op te halen? Ik ben geen melkboer en verre van een kenner, maar als ik de foto hierboven zo bekijk blijft er daar heel wat minder liggen... En het kon overigens ook gewoon aan de instelling gelegen hebben.
arjanvw
Hier draait er ook één in de buurt op een groot geitenbedrijf. Toch wel een indrukwekkende machine die mooie zwaden maakt. Je bent erg flexibel met de keuze van midden en zij afleg. Maar de aanschafprijs is het grote nadeel en de machine weegt ook fors.
Valtrapowerr
@arjanvw Alting? Die heeft een Ploeger meen ik?
arjanvw
@Valtrapowerr nee, ik bedoel Tuenter
Valtrapowerr
@arjanvw Oh ja die ken ik alleen van naam. Ook een bioloog volgensmij, daarvoor is een bandhark een voordeel om bladverlies van de klaver te beperken
arjanvw
@Valtrapowerr klopt, en ruw as bij geiten is nog slechter dan voor koeien. Was volgens mij een jaar of 5 terug ook een subsidieregeling waar zij aan mee konden doen, toen koste de hark nog maar 60%.
+1
Valtrapowerr
@arjanvw klopt! Zo dat scheelt wel wat, zijn niet bepaald goedkoop deze harken.
rickboer blija
Paar jaar geleden kon je een bandhark kopen met subsidie in friesland (pop3), maar dan koste hij nog even veel als een luxe 4 elementshark.

Daarnaast lijk mij een bandenhark mij behoorlijk onderhoudsgevoeliger dan een simple cirkelhark
+1
GerbertXL
Dit filmpje vind ik wel een mooie uitleg

Ik ben het er wel mee eens dat het de mooiste bandhark op de markt is maar dat je 2 keer zo hard zou kunnen rijden is natuurlijk totale onzin. Ik rij met m'n kuhn 4 elements met gemak 12 km/h.
Toen ik m'n 4 elements kuhn heb besteld heb ik nog kort naar een bandhark gekeken maar ik vond de flexibiliteit van een 4 elements (werbreedte verstelbaar van 8,4 tot 12,5 meter) een groot pluspunt tov de bandhark.
@GerbertXL volgens mij hebben de mannen van GRASSMEN ook een filmpje van zo'n Reiter bandhark op youtube staan.
jan4072
Ik krijg gewoon hoofdpijn van de flitsende video. Jammer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!