Foto van een Schaffer 9310T (telelader) even een kort zomerkuiltje maken.. Foto is geplaatst door CaseCS130 op 03-06-2022 om 13:46:34, met 23 reacties.

Geen

+2
CaseCS130
Foto van een Schaffer 9310T (telelader) even een kort zomerkuiltje maken.

Reacties

Baltus_steyr
Oh dit lijkt me ook wel mooi werken, wel met beleid natuurlijk...!
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Nu heb ik weinig ervaring met grasvorken en klapperen, maar doe mij maar een kuilverdeler. Dit 2x geprobeerd en toen snel de trekker gepakt en deze alleen voor de gaatjes op te vullen en de laatste wagen verdeeld.
O N
@CaseCS130 En wat viel er dan net tegen ? We hebben ooit dergelijke shaffer op proef gehad en die viel me gewoon hard tegen op hydrauliekopbrengst en werksnelheid .
CaseCS130
@O N Opbrengst en kracht vielen mij juist mee voor een hydrostaat aangedreven shovel. Maar dat constante geklapper en heen en terug is niks als je het rustige van een verdeler gewend bent. En 405 70 20 band is net te klein voor op de kuil.
Baltus_steyr
@CaseCS130 oke, ik ben een grasvork en het klapperen ook niet gewend of ken het niet maar ik kan me wel goed inleven in jouw verhaal haha. Hier de loonwerker in de buurt reed met de hakseltrein ook altijd met shovel en een grote grasvork. Sinds ze een robuuste kuilverdeler hebben doen ze altijd met trekker verdelen!
+1
ford8630power
@Baltus_steyr Ik denk ook wel eens dat ik redelijk kan shovelen maar bij een kieper gehakseld gras verdelen breekt het zweet me overal uit haha
CaseCS130
@ford8630power Vooral als er 5 minuten later weer 1 staat haha
O N
@CaseCS130 Is ook al weer wat jaren geleden ondertussen 😅 , ons viel het tegen hadden continue het gevoel dat we minder vermogen hadden dan onze bobcat dat zit nu met de verreiker wel beter .

Maar iedereen heeft andere ervaringen natuurlijk .
+1
mf 6150
Opletten dat die tanden niet breken als je 'm als klappertanden gebruikt😅
+1
J asper
Zelde grasvork als hier aan de shovel 👍👍
J asper

(klik om te vergroten)

+1
CaseCS130
@J asper Gebruik je dat ding wel eens om kuilen te maken?
+1
J asper
@CaseCS130 Wel is gedaan, met overkuilen van gehakseld spul wil mooi. Met zelfinkuilen geen succes, door de aandrijf as onder de shovel door daar wikkeld alles omheen.
+1
CaseCS130
@J asper Nee dat wikkelen ben ik ook wel bang voor. Ga er maar geen gewoonte van maken. Maar jij hebt er ook wel andere doeleinden voor dus. Mijn vader heeft het ding een paar jaar terug gekocht, wilde er kalverhokjes mee uitmesten en slootafval opruimen. Maar daar is het ding te lomp voor, doen we met een kleiner vorkje met de tanden dichter bij elkaar.
+1
J asper
@CaseCS130 Hok instrooien op olie druk ipv bloeddruk

(klik om te vergroten)

+1
J asper
@CaseCS130 Maar grasvork gebruiken we overal voor, minimaal 1 keer in de week boxenstrooisel mengen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
1 keer in de week boxenstrooisel mengen.

Gewoon tanden er doorheen halen en het mengt?
J asper
@Fendt926Driver Idd, gaat super. Doen we al jaren.
Fendt926Driver
@J asper de simpelste oplossingen zijn vaak de beste
J asper

(klik om te vergroten)

BuvaM
Dit is toch de afschuifvork? Als je de als zodanig gebruikt gaat het sneller als klapperen en meer tijd voor vastrijden.
Zeker icm deze wat lichte machine.
CaseCS130
@BuvaM is ook zo maar dan moet je de wagen eigenlijk voor de bult legen anders schept het voor geen meter. Nou ja, tis gelukt, maar je hebt gelijk dat het eigenlijk geen klapperbak is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!