Afgelopen weekend de eerste snede luzerne geoogst in Canada. Met een getrokken harvester wordt de luzerne in de highdumper gespoten die het vervolgens in de kieper kiept. Vol gas over het land om bij

John Deere 7930

+3
Cassandra
Afgelopen weekend de eerste snede luzerne geoogst in Canada. Met een getrokken harvester wordt de luzerne in de highdumper gespoten die het vervolgens in de kieper kiept. Vol gas over het land om bij te blijven. Heel mooi werk!

Reacties

deufi
Mooie opnames!
BuvaM
Snelle en efficiënte oogst.
+1
Ruben-Wind
@BuvaM snel valt tegen hoor. Opraapwagen doet veel meer.
BuvaM
@Ruben-Wind Zo te zien maakt de getrokken hakselaar veel kooiuren. Eén trekker voor transport. Geen dure machine, afgezien van de trekkers.
Vanuit oogpunt kosten en werksnelheid kom ik zo op die gedachte.

Opraapwagen kan, maar voor redelijke snelheid is een vrij grote en dure nodig en die is helemaal duur als er te weinig kg's doorheen gaan op jaarbasis. Opraapwagen -ladewagen- is vooral een machine in en rondom Duitsland dan moet die in Canada maar net redelijk beschikbaar zijn en belangrijker nog goed onderhouden kunnen worden.
Voor luzerne, wat hard gewas, is meen ik kort gesneden conserveren nog belangrijker dan gras.
Ieder zijn mening, maar mij lijken deze Canadezen verstandige boeren.
Ruben-Wind
@BuvaM ik denk dat je nog schrikt van wat z’n hakselaar nieuw kost. Wat jij zegt weet ik allemaal wel, zelf ook een snede gehakkeld met z’n machine maar de capaciteit valt gewoon niet mee.
BuvaM
Quote Reactie van @Ruben-Wind:
denk dat je nog schrikt van wat z’n hakselaar nieuw kost.

Misschien.
Maar kom op met de prijzen: Nieuwprijs ......... getrokken hakselaar Ladewagen is >1 ton dat weet ik.
En ter lering en vermaak van de overige lezers: productieaantallen van bijv NH getrokken hakselaars en Strautmann of Pöttinger opraapwagens.

Prijs per kg/ds laat ik graag over aan de afstudeerstudent.

Men gebruikt die hakselaar vermoedelijk ook voor de graangewassensilage.
Ruben-Wind
@BuvaM Dat wordt lastig haha. als ik het goed heb onthouden zat die van m’n oude stage in 2014 op een kleine ton in $cad, zeg maar een 65.000€ dus, maar dat zal nu wel aardig meer zijn. Zat wel gras en Mais pick up bij, maar percelen aan maaien lieten ze ook al door de loonwerker doen. Extra wagens komen er dan ook nog bij niet te vergeten.

Een gehakselt, product is natuurlijk veel mooier/fijner dat ga ik zeker niet ontkennen. Daarom laten we zelf ook een gedeelte van het gras hakselen ipv oprapen.
casejxu
@BuvaM voordele van dit systeem is ook dat ze sneller een truck voor transport kunnen gebruiken. En materiaal is fijner gesneden. Ladewagen in luzerne is vaak lastig ivm aankoeken aan messen en rotor. Plus Europese techniek is niet overal een easy fix. Laat staan onderdelen verkrijgen. Ook is dit systeem minder gevoelig voor heuvels( al dacht ik daar zelf anders over) maar t is wel zo volgens de ervaren hakselaarchauffeurs. Enigste nadeel is dat oudere choppers nogal gevoelig zijn voor stenen volgens kameraad. En dan zijn ze snel duur in reparatie en onderhoud. Daarom laat hij nu een loonwerker komen en heeft zelf 2 kiepers waar makkelijk personeel voor te krijgen is en die functioneler inzetbaar zijn tegenover 2 ladewagens
BEboer
Das nog al eens een filmpje waar je een feel good van krijgt 🙈👍 de nh voor de triple is ook nt van de grootste.
Cassandra
@BEboer Bedankt voor het compliment. De NH is 190 pk💪
bart99
Leuke video! Nog een beetje de Nederlandse stijl 😄
Cassandra
@bart99 Bedankt 😄
casejxu
@Cassandra waar in canada is dit?
Cassandra
@casejxu Ontario, grand valley
casejxu
@Cassandra bekend in de buurt daar? Woon je daar?
+1
Cassandra
@casejxu I wish, ik loop hier stage
casejxu
@Cassandra doe je goed. Prachtig gebied. Mijn oude overbuurman boerderij vlak bij fergus. Nu zit zijn dochter daar met schoonzoon en heeft bij paar km verderop n kippenfarm. Hij was in de buurt daar een van de eerste met een zelfrijdende hakselaar 15/20 jaar geleden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!