21 mei 2022 Foto van 3 Mullié kippers en 1 Vaia.De grote Mullié en de Vaia zijn qua inhoud precies even groot. (Mullié T-14 en Vaia 160). Gaan beide 17 ton tarwe op. De 2e Mullié gaat 12 ton graan

Mullie Kipper

+5
PieterA
21 mei 2022 Foto van 3 Mullié kippers en 1 Vaia.

De grote Mullié en de Vaia zijn qua inhoud precies even groot. (Mullié T-14 en Vaia 160). Gaan beide 17 ton tarwe op. De 2e Mullié gaat 12 ton graan op en de kleinste kan 10 ton graan vervoeren.

De andere Mullié die 10 ton graan kon houden (een T-8), en de enkelassige 6-tonner hebben we een paar jaar geleden weg gedaan. 4 karren leek ons voldoende. Als we een extra kar nodig hebben, hebben we ook vaak een extra trekker en mannetje nodig, dus dan vragen we gewoon de buurman met zijn hele spulletje.

Ik denk dat de Mullie 45%, de Vaia 35%, de 2e Mullié 10% en de kleine Mullié 5% van de lading vervoeren. Voor de overige vrachten bellen we een buurman of een loonwerker.

Reacties

Massey 2705
De Mullie,s zien er nog goed uit. Ze staan er verzorgd bij , net als al het andere altijd op jouw foto,s. Ik neem aan de kipper kunnen nog jaren mee ? Of ga je met trends mee , en moet je ook 3 assers ?
+1
PieterA
@Massey 2705 De kleinere 2 kippers uit de jaren zeventig hebben hun beste tijd wel gehad. De 14-tonner is zachjrsaan toe aan 2 nieuwe banden en een nieuwe bodem. De Vaia is op dit moment in orde.

3-assers. We hebben nu vaak wel een derde kar in bedrijf. Daar heb je ook een extra mannetje voor nodig. Dat wordt wel lastiger. Hier rijden boeren van ons formaat vaak met 18-tonners, maar daar zit hetzelfde tandemstel en dezelfde cilinder en vaak ongeveer dezelfde banden onder als onder deze 14-tonner. Dan schiet je niet echt op.

Misschien nog eens 21-tonners met een tandemstel met hogere wielen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mullie Kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!