Foto van een Valtra G115.Aan het gras schudden op stage. Ben er maar rustig over gegaan met 6km/h bij 1560motortoeren en 540 toeren op de 540e aftakas.

Valtra G115

+1
dutchgamer
Foto van een Valtra G115.
Aan het gras schudden op stage. Ben er maar rustig over gegaan met 6km/h bij 1560motortoeren en 540 toeren op de 540e aftakas.

Reacties

+2
Fendt926Driver
6 kmh is ook wel heel rustig.
Maar je moet de dag ook vol hebben.
Los schudden met 8kmh en doorschudden met 10 kmh voor de 1e snede.
Latere snedes los schudden met 10kmh en doorschudden met 12 kmh.
Zo is het mij vroeger op school geleerd...
+1
@Fendt926Driver hier kijk ik meer naar het gras voor de schudder en het schudbeeld achter de schudder om de snelheid te bepalen😜, maar met los schudden idd een versnelling langzamer dan met de 2e ronde.
+4
walker1
@Deutz-Fahr-Rijder Ja inderdaad, gewoon kijken hoe de schudder het verwerkt en hoe het er dan bij ligt. Snelheid die je kan rijden is ook sterk afhankelijk van hoe dik het gras er op stond. Verder speelt mee of het wel of niet gekneusd is tijdens het maaien en hoe de maaier het aflegt, in smal zwad of breed zwad. De snelheden die @Fendt926Driver noemt zie ik maar als gemiddelde/globale richtlijn. Prima om met losschudden met 8 km/h te beginnen, ligt her dan netjes bij, dan kan je een tandje hoger proberen, ligt het niet mooi uit elkaar, dan tandje lager.
+1
dutchgamer
@walker1 thuis gaan we de eerste keer bij een dikke snede rondt de 7km en de 2e keer 10-12km/h ongeveer.
+1
dutchgamer
@walker1 de voormaaier legt het smal weg en de achter juist breed. Beide zonder kneuzer.
+1
walker1
@dutchgamer Mooi materiaal op het stage bedrijf!
+1
dutchgamer
@walker1 dankje
Welgerap52
Wij schudden los in zijn 2 hoog met een deutz 4506 en als de trekker het benauwt krijgt dan in zijn 1
+1
Towaberg
Mooie foto! Van de snelheden heb ik geen verstand 🙈 maar wel interessant om te lezen 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra G115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!