23 mei 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 165.7 met VDR kistenwisselrek.Hij staat klaar om te wisselen. Met de lepels het dichtst bij de trekker pakt hij de volle kisten van de machine. Vervolgens

Deutz-Fahr Agrotron 165.7

+5
PieterA
23 mei 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 165.7 met VDR kistenwisselrek.

Hij staat klaar om te wisselen. Met de lepels het dichtst bij de trekker pakt hij de volle kisten van de machine. Vervolgens zet hij de lege kisten over de volle kisten heen terug op de machine.

De trekker is een leentrekker van het mechanisatiebedrijf. Onze 6.15 had een lekke koppakking. Zij hadden even een piek, (iedereen kwam gelijk met reparaties) dus kregen we deze een poosje mee.

Ik denk dat het gelijk onze sterkste trekker was. Ik vind het nog steeds jammer dat ze geen trekkers meer maken met deze 7 liter 1013.

Qua motorsouplesse een ideale trekker voor dit werk. Je mist de variabele transmissie nauwelijks (zit op onze eigen 6.15 ook niet trouwens). De trekker is zo ingeruild denk ik en nog niet nagekeken. Zodoende zijn de hydrauliekhendels nog niet uit elkaar gehaald en schoongemaakt denk ik; want die gingen stroever dan dat ik gewend ben. Dat is voor zulk werk dan weer een groot nadeel.

Jammergenoeg is onze 6.15 weer gemaakt en was het weer tijd om van deze trekker afscheid te nemen. Mijn vrouw vindt hem niet mooi en ik vind dat er te veel uren op staan om mee te beginnen; dus hij blijft niet bij ons.

Reacties

Mooie trekker. Sterker als de 6190 en t7.190? 💪🏻
Schakelt deze met lange pook, of met korte pook bowdenkabels?
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr Met de lange pook.

Sterker als de New-Holland sowieso. De 6190 TTV levert misschien wel meer vermogen, maar hij voelde sterker aan als de rest bij ons.
@PieterA die schakelen nog echt lekker, aan die andere moet je wel ff wennen vind ik altijd.
steyrlanzboy
Mooi
+1
leonardvdm
Volgends mij is dat luchtfilter niet orgineel
caseboy
Van welk mechanisatiebedrijf is deze nu? is een bekende trekker.
+1
PieterA
@caseboy LMB Zandijk in Tholen. Vrijdag 17 juni Roadshow. Zag je hem ergens te koop staan?
caseboy
@PieterA Ik denk dat dit de oude trekker is van 'n loonwerker hier in de buurt, die heeft ook een 165.7 gehad met zulke forse wielen en 'n rekje voor de motorkap en is vervolgens naar een akkerbouwer in zeeland gegaan
PieterA
@caseboy Dat zou kunnen maar dat is dan al weer een poosje geleden denk ik.
+1
caseboy
@PieterA ja klopt die is al meer als 4 jaar weg bij de loonwerker denk ik

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 165.7 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!