Foto van een Lely Maaier. Foto is geplaatst door MRVNDT op 10-06-2022 om 16:03:42, met 12 reacties.

Lely Maaier

+1
MRVNDT
Foto van een Lely Maaier

Reacties

radium45
Afgelopen nacht waren er ook enkelen aan het maaien langs de A28 ter hoogte van Spier. Wel een prachtig gezicht met die moderne ledverlichting. Dit was rond 04.00 uur. Buiten tijd tekort, heeft in het donker maaien voordelen? Bijvoorbeeld meer of minder suiker of maakt dat allemaal geen hol uit?
J asper
@radium45 Fendt?
+3
radium45
@J asper Dat kon ik aan de lampen nu net niet zien.
+1
MRVNDT
@radium45 ne vind het gezeur. Ziet niks of er kleine plekken nog staan en geen herten of hasen, als het niet moet neeee bedankt. Oprapen geen Problem maar maaien .. ne
+1
hoest
@MRVNDT mooi ik ben dus niet de enige die het geen zak waard vind om in het donker te werken😇
Pieter Buren
@hoest die paar keer dat ik in het donker moest maaien wist ik dat van tevoren al. Toen het nog licht was heb ik op alle stukken 6x er omheen gemaaid en doorgestoken. In het donker had ik dus alleen nog maar 'het simpele' maaiwerk en dan maakt het niet veel uit of het donker of licht is.
langeslagdiesel
@radium45 legt er aan wat je maait. Maai je nu een tweede snede dan maai je blad. Dat kan suiker bevatten. na een periode van zon bevat het meer suiker dan na donker weer. Als de zon op het hoogste punt van de dag staat bevat het gras het meeste suiker. Niet om 04.00uur dus. Maai je nu het eerste vogeltjesland of hooiland, dus eerste snede. Dan hoef je, je eigen niks meer van suiker aan te trekken. Je maai toch alleen stokken. Zal wel een lange werkdag zijn geweest voor de maaiert die je in het donker zag. Hier is het ook ff alle zeilen bij zetten. Maar niet in het donker hoor.
+1
nhfendt fan
@radium45 ik weet alleen dat het met graszaad veel uit maakt wanneer je maait want als er douw in zit is de kans op verliezen minder . Bij "gewoon" gras maakt dat niet veel uit volgens mij en ik lig persoonlijk het liefst te bed op die tijden
Fendt926Driver
Mooi gezicht zo.
Heeft de 6.30 pk genoeg om vlot te kunnen rijden?
Beste capaciteit.
8.5 plus 6m breed?
MRVNDT
@Fendt926Driver 8 en 6 ja
+1
BEboer
Mooi man! Succes met de nieuwe aankoop.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!