eerste testritje na revisie van de koppeling. schakelen gaat nogal brut, maar hij doet het weer :D. Foto is geplaatst door vandewalje op 10-06-2022 om 19:17:06, met 11 reacties.

Fordson N

+5
vandewalje
Eerste testritje na revisie van de koppeling. schakelen gaat nogal brut, maar hij doet het weer 😃

Reacties

+3
a3vandiejen
Heel mooi.
+3
draaipiet
Prachtig, schakelen gaat nogal brut schrijf je. Mankeert er wat aan de bak of koppeling of is het de vreugde van de techniek van toen
+3
vandewalje
@draaipiet de koppeling is een lamellenkoppeling die in de motorolie mee draait, en bij koude motorolie dan duurt het wel even voordat dat de ingaande as van de transmissie stil gaat staan.Bij een mooi warme motor ontkoppeld ie al een stuk beter. Ik denk ook dat je wat bruter mag zijn, een klein beetje geraatel is geen uitzondering volgens mij 🙃
+3
draaipiet
@vandewalje Oke, ik snap wat je bedoel. Die oude bakken kunnen inderdaad wel wat hebben 🙃
+4
Rondeutz06
Het is ook een brute trekker!!
+3
allis man
Prachtige trekker.
+3
Kramer U800
Maar dat is ook wel bruut degelijk gemaakt volgens mij, net als bij een Lanz Bulldog, geen gelul gewoon rechte vertanding zonder poespas.
+1
vandewalje
@Kramer U800 bak met rechte vertanding,en eindoverbrening is met wormwiel niet met een kroon en pignon 🙃
+2
Kramer U800
@vandewalje Ohja dat is zo inderdaad, dat is even wennen. Je staat gelijk stil als je geen aandrijving hebt natuurlijk.
+2
Towaberg
Prachtig 👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson N ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!