Je ziet zo de mooiste sector gewoon de grond in zakken😭. Foto is geplaatst door leonardvdm op 10-06-2022 om 20:28:49, met 30 reacties.

Geen Geen

+3
leonardvdm
Je ziet zo de mooiste sector gewoon de grond in zakken😭

Reacties

+5
wim-same
En Formule 1 in Zandvoort mag wel naast een natuur gebied.en lege vbliegtuigen mogen ook landen op Schiphol, omdat ze anders hun landingsrechten kwijt raken. Helaas denken de mensen in Nederland dat hun voedsel uit de fabriek komt. Dom Dom Dom.
+1
leonardvdm
@wim-same idd heel dom

Ijgenlijk weer tijd voor protest netzolang todat ze in den haag snappen waar ze mee bezig zijn
+2
wim-same
@leonardvdm en zo moeten onze Nederlandse boeren ons land ontvluchten, en andere gelukszoekers komen er in.
+2
leonardvdm
@wim-same zo is het en niet anders😓om te janken
BuvaM
Quote Reactie van @wim-same:
Formule 1 in Zandvoort mag wel

Hebben we nog niet begrepen dat allerlei evenementen, braderies, MTB-routes, enzv gefrustreerd worden door stikstofproblematiek??
Laat de F1 toch links liggen
Richt je op al die dingen die onze buurtgenoten ook raken, waar zij wel last van hebben.
En frustreer hen niet door af en toe hun woon-werkverkeer onmogelijk te maken omdat wij zo nodig moeten trekkerrijden omdat de pikorde in boerenactieland bevochten moet worden.
wim-same
@BuvaM ik begrijp jou niet goed. Waarom boeren bij natuurgebieden wel weg, en formule 1 in zandfoort, die ook pal naast een natuurgebied zit hoeft niet weg. ??? Dat hele achterlijke papieren ambtelijke stikstof gedoe moet gewoon van tafel geveegd worden.
+1
BuvaM
@wim-same Dit is moeilijk kort uitleggen. Ik bedoel vanuit eigen boosheid anderen het F1 speeltje wil afnemen; zij ook boos. Effect in reductie en vermindering van ellende nagenoeg nul.
Dan zoek ik liever aansluiting bij hen die nu al, en in de nabije toekomst ook, getroffen zijn en worden door deze plannen, de voorbeelden noemde ik. Als zoiets uitdraait op een vermindering is er wat gewonnen. Met alleen boosheid en anderen in het harnas jagen gaat dat niet.
+1
wim-same
@BuvaM Maar ik noemde ook alleen maar een niet te begrijpen verschil. Ik wil helemaal niets van deze verzonnen papieren onzin weten. Nederland is een mooi land, ook met de natuur zo als die nu is. Bovendien, als planten meer stikstof krijgen, gaan ze weelderiger groeien en bloeien, dus meer voedsel, maar ook meer lucht zuivering, en meer zuurstof.
+1
Valtra man
@wim-same ik had begrepen dat de stikstof die uitgestoten wordt nadelig is omdat die slechts een aantal planten laat woekeren en zo het evenwicht verstoord waardoor bepaalde dieren bedreigt worden.
wim-same
@Valtra man er zal altijd een mutatie in de planten en dieren wereld plaats vinden. dat heeft het door de eeuwen heen al gedaan. en wat strooien wij over grasland als kunstmest ? Ammonium Nitraat. Dus Ammonik gebonden stikstof.
Valtra man
@wim-same zeker, volledig met je eens. Het is die stikstof overigens die via het voer de koe amoniak doet uitstoten. Maar de snelheid waarmee de mutatie gaat is toch wel anders door de eeuwen heen. Ik ben geen bioloog en verre van expert op dat vlak maar het verdwijnen van bepaalde soorten op een paar tiental jaar tijd moeten we denk ik toch zeer voorzichtig mee omgaan.
+1
BuvaM
Quote Reactie van @wim-same:
alleen maar een niet te begrijpen verschil

Ik denk dat dit ook niet lukt door uitzonderingen (die worden bestreden) te plaatsen tegenover een beleidsrapport.
Van stikstof gaan bepaalde planten groeien en vele andere niet, @Valtra man geeft het ook aan.
Stikstofnorm is een politieke keuze. De hoeveelheid stikstof in NL is echter een gegeven. Buiten die norm zijn er ook de Habitat, Nitraat, methaan en CO2 uit veen en beperkingen ivm water en droogte e.d.
Draagvlak voor hoe wij het land willen inrichten bereiken we denk ik het best door aansluiting te zoeken bij anderen die hier ook de last van ondervinden
+2
Valtra man
Zelfs in Belgie was dit deze ochtend uitvoerig onderwerp op de radio. Koeien(boeren) worden nu massaal geviseerd in de strijd tegen stikstof (amoniak meer bepaald) heb ik begrepen? Mag je dan als boer het geweer van schouder veranderen en bvb akker- of tuinbouwer worden of moet de hele boerderij gewoon weg?
+1
wim-same
@Valtra man het gaat om stikstof uitstoot, dus akkerbouw zal wel mogen, denk ik.
+3
case 745 xl
@wim-same zonder mest groeit er ook weinig
+1
wim-same
@case 745 xl dat is toch ook de natuur die die lui uit Den Haag, op een kantoor 13 hoog, met airco en een milieu vriendelijke warmtepomp voor ogen hebben. zo heb ik al natuur gebieden verwaarloosd zien worden, omdat Den Haag er zich mee ging bemoeien.
+3
case 745 xl
@wim-same alles waar den haag zich mee bemoeit gaat mis. Kijk maar maar de verzakte Groningers en de toeslagen affaire. Bijvoorbeeld. Het hele stikstof gebeuren is gebaseerd op rekenmodellen. Maar er is nog nooit iets gemeten.
+1
wim-same
@case 745 xl Laar ik er maar over ophouden Jakob. Ik erger me eigen steeds meer aan die lui uit den Haag. en het ergste is nog, dat ik in het verleden ook nog wel eens VVD gestemd heb.
EA_MF
@case 745 xl dat laatste is niet waar, er wordt wel degelijk depositie gemeten in en om natuurgebieden.
case 745 xl
@EA_MF klopt in en om natuurgebieden maar niet naar de uitstoters
EA_MF
@case 745 xl emissie van industrie en verkeer kan vrij nauwkeurig berekend worden. In de veehouderij worden wel metingen gedaan (o.a. RAV-lijst) en aan de hand daarvan depositieberekeningen gemaakt.

De (basis) data is er, de manier waarop er met die data om gegaan wordt is bij tijden tenenkrommend.
wim-same
@case 745 xl en dan te bedenken dat ze nu weer 100 % gas uit Groningen willen pompen. Graaiers zijn het.
wim-same
@case 745 xl Klopt Jakob, zonder mest groeit er weinig, en kunstmest is nu al onbetaalbaar. en hoe goed is kunstmest voor het klimaat ???
+3
dx11
Quote Reactie van @wim-same:
het gaat om stikstof

Op papier wel. In de praktijk heeft men goedkope bouwgrond nodig. Of zou het toeval zijn dat er nabij de populaire woongebieden harder gesneden moet worden? En is het toeval dat de plannen voor de lelylijn weer opgepakt wordt. Waarom zijn stikstofverminderende innovaties dan niet toegestaan, of beter nog, waarom meten we niet eerst wat er werkelijk gebeurt met de stikstof en de natuur?!
Valtrapowerr
@dx11 waarom laat je een paar van die middeleeuwse planten niet gaan, wil je dat behouden moet letterlijk alles en iedereen hier weg
BuvaM
@Valtrapowerr Precies. Omdat het niet om die paar plantjes gaat, het gaat hier om andere dingen die mensen veel directer raken.
BuvaM
Quote Reactie van @dx11:
goedkope bouwgrond nodig

Wanneer begrijpen wij het echt?
Goedkope bouwgrond in Nederland bestaat niet, behalve voor boeren want die kunnen op boerenland bouwen.
Stikstofruimte is nodig voor de bouw van alles, woningen, bedrijven, infrastructuur enzv., daarom is er zoveel geld beschikbaar.
En daarom ook zal de bouwsector al die boze boeren van nu niet ondersteunen.

Als je de plannen die er nu liggen ook maar iets bekijkt zie je dat grootste reductie bereikt moet worden bij grootste stikstofuitstoot en uitstoot rondom de Natura gebieden.
Innovaties prima, waar zijn die na 10-20 jaar? Voorlopig lijkt het er meer op dat wij nog een tegenvaller moeten verwerken van tegenvallende prestaties van de innovaties.
+1
cb6520
@BuvaM je hebt iets te veel staats televisie gekeken denk ik
BuvaM
@cb6520 Ja, ademloos

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!