Foto van een Fendt 718 met fendt 211. Foto is geplaatst door trekkerspotter-patrick op 13-06-2022 om 10:43:07, met 10 reacties.

Fendt 211 Vario

36 foto's van @trekkerspotter-patrick

Foto van een Fendt 718 met fendt 211

Reacties

+1
leonardvdm
Rechts is t mooist
+1
roscho
Quote Reactie van @leonardvdm:
Rechts is t mooist

Ik vind het beide wel leuke trekkers.
Maar wat is 't meest economisch? Verschil in prestaties? Verschil in prijs? Comfort?
Met een grote trekker kun je wel "klein" werk doen, maar omgekeerd niet. Aan de andere kant hoef je met zo'n joekel geen wiedwerk te doen. Om een stal uit te mesten, denk ik dat je het meest hebt aan zo'n 211 met voorlader.
leonardvdm
@roscho is ook zo maar de serie vind ik niet zo mooi
roscho
Quote Reactie van @leonardvdm:
de serie vind ik niet zo mooi

"Mooi" is persoonlijke smaak en een bijkomstigheid, wie een trekker koopt om "mooi" te zijn, betaalt te veel. Waarmee ik uiteraard jou niet het recht ontzeg om een trekker mooi of lelijk te vinden. Het viel mij alleen op dat "mooi" de eerste opmerking was die geplaatst werd.
+1
walker1
@roscho Ze kunnen beide het meest economisch zijn, als je er maar passend werk mee doet. Een gewone 211 (dus geen smalspoor of zo) is gewoon een compacte trekker. Erg geschikt voor oa groenvoorziening, sportvelden, etc. Daar is een 718 veel te zwaar en te groot voor. Verschil in prestaties is er natuurlijk wel, is ca 110 pk tegen ca 180 pk, waarbij de 718 ook nog veel grotere banden en veel hoger eigen gewicht heeft, dus zeker op pure trekkracht kun je deze 2 niet vergelijken. Verschil in prijs is zal er ook zijn, ik weet zo de prijzen niet, maar het verschil tussen die 2 kan nog wel eens meevallen, compacte trekkers zijn naar verhouding best duur, ik zal er niet van opkijken als de 211 per pk duurder is als de 718. Qua comfort zal de groter 718 wel beter zijn, al is het in 211 ook prima uit te houden.
+1
roscho
Quote Reactie van @walker1:
Ze kunnen beide het meest economisch zijn

Ik ben het volkomen met je eens. Ik bedoelde dat eigenlijk ook zo, jij hebt het vollediger verwoord. Waarvoor dank.
J asper
@walker1 Er van uitgaande dat ze bijden ongeveer de zelfde uren hebben, zit er heel weinig verschil in wat ze nog waard zijn tussen🙈
walker1
@J asper Dat zou best wel kunnen ja. Dat de afschrijving bij zo'n 200 serie ook nog eens een stuk minder is en dan komen deze 2 trekkers wel erg dicht bij elkaar in de buurt.
@roscho zit dr ook op maar de 718 wordt vaak voor de grote werkzaamheden gebruikt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 211 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!