Foto van een John Deere 6420, het uitzicht van vandaag. Gras en klaver haver mengsel inkuilen. Perceel op afstand en ik wilde ivm de klaver niet hakselen. De loonwerker een opraapwagen laten optrommel

John Deere 6420 S

+3
wotan2
Foto van een John Deere 6420, het uitzicht van vandaag. Gras en klaver haver mengsel inkuilen. Perceel op afstand en ik wilde ivm de klaver niet hakselen. De loonwerker een opraapwagen laten optrommelen ( die heeft ie zelf (nog ) niet), en besloten om zelf de kuil aan proberen te rijden. Wel met de loonwerker afgesproken dat, als het helemaal niet lukte, er een loader zou komen.

Reacties

+1
JD BORN 2 FARM
Das toch nog best goed gegaan
wotan2

(klik om te vergroten)

Toch nog een beginner/amateur.
JD BORN 2 FARM
@wotan2 oooo het viel nog niet helemaal mee op de kant netjes op te zetten. Zelf heb ik het ook nog nooit gedaan hoor zal ik je eerlijk zeggen. Dus beter kan ik het waarschijnlijk ook niet
wotan2
@JD BORN 2 FARM Het is voor mij ook de eerste keer, het gras was te droog (had ik niet moeten schudden). Het is een perceel van 13 ha, 6.5 ha klaver, 6.5 ha italiaans raaigras. Ik had opdracht gegeven om het gemengd te laden, en dat was op zich wel goed gelukt. Maar het droge gras schoof niet altijd de goede kant op met de rest mee.
JD BORN 2 FARM
@wotan2 aanrijden is gewoon een vak opzich, je hebt met zoveel zaken te maken: graslengte, ds percentage, hoe snel komen de vrachten en dan maakt het ook nog eens uit hoe groot de plaat is.
wotan2
@JD BORN 2 FARM Als het snel zou gaan was ik er zo wie zo niet aan begonnen, nu was het; proberen we het zelf, of hebben we heel de middag een loader op de dam die staat te niksen (en die mogelijk de kant niet veel beter krijgt). Het viel me niks tegen, alleen het afwerken was veel hand werk.
wotan2
@wotan2 het resultaat na een paar uurtjes handwerk.

(klik om te vergroten)

Klaar
JD BORN 2 FARM
@wotan2 Jij hebt in ieder geval goed je best gedaan 💪🏻💪🏻💪🏻
+2
wotan2
@wotan2 het resultaat rechts, foto genomen vanaf de andere kant. Ik ben er toch wel trots op.

(klik om te vergroten)

Laat de winter maar komen
+2
mf 6150
Mag ik vragen vanwaar de haver en waarom juist niet hakselen?
+3
JD BORN 2 FARM
@mf 6150 klaver bevat veel eiwit en als je het hakseld word het allemaal stof en waait de helft zo de pijp uit over de wagen in plaats van er in
+1
wotan2
@mf 6150 niet hakselen om wat @JD BORN 2 FARM zegt; het blad van de klaver is waar het allemaal om te doen is, en dat is nogal fragiel. Bovendien betekende hakselen voor dit perceel dat er een wagen of 5 geregeld moest worden + de hakselaar + een loader om het aan te rijden. Nu hebben we het met zijn 2 en gedaan, ik had steeds ongeveer 45 minuten om de kuil een beetje fatsoenlijk te krijgen.
De klaver is van het voorjaar ingezaaid en op advies van de voorlichter er haver bij gezaaid om een snellere dekking van het perceel te hebben, en meer opbrengst de eerste keer maaien (daarna komt de haver niet meer terug).
mf 6150
@wotan2
Duidelijk
Iedereen kan het leren, mijn eerste kuil was ook niet perfect, ( nu nog niet helemaal 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!