Super fijne combinatie. Blijft een plaatje zo.. Foto is geplaatst door tom-mulder op 17-06-2022 om 23:30:42, met 13 reacties.

Massey Ferguson 560

+8
tom-mulder
Super fijne combinatie. Blijft een plaatje zo.

Reacties

+5
Hidde Gröniger
Prachtig
+4
WaterDeutzer
Schitterend plaatje! Lijkt bijna een miniatuurfoto.
Zit deze 560 nog in de originele lak? Behalve beetje bovenzijde raamrubbers zie ik geen roest.
+4
tom-mulder
@WaterDeutzer de cabine zit nog in de originele lak, ik heb alleen bovenop het dak even een nieuwe verf laag aangebracht de verf had daar wat zonneschijn schade.
Het frame lijkt een keer te zijn overgespoten in de Engelse kleuren, gezien dat het een Franse bouw is had ik hem iets lichter verwacht in de grijstint, maar kan zijn dat het een optie was.

De spatborden hebben hun gebruikelijke rot, voor onder ene kant iets een klein gaatje de andere kant wat aan de dunne kant. Maar simpel te repareren voor in de wintermaanden. Ben er van plan dit te vervangen voor rvs zodat het niet meer door rot op die plekken. (Yes je kan rvs op staal lassen met TIG zolang je maar rvs vulmiddel gebruikt)

En ik ben nog op zoek naar het filter cover stuk van de cabine, die ontbrak helaas, evenals het achterraam scharnier is niet orgineel.
+2
WaterDeutzer
@tom-mulder Ok, mooi verslag. Ik begrijp hieruit dat je hem nog maar kort hebt?
Mijn pa had vroeger ook een nieuwe 560 gekocht na jarenlang 165 serie. Dat was wel een verademing, die cabine! En standaard servostuur. Maar helaas scheurden alle boutgaten uit de achterbrug van de trekhaak en is die omgeruild voor de 1e Deutz. Een D6806.
+1
tom-mulder
@WaterDeutzer Een paar maanden tot nu toe, van een MF 30 naar een 560 met cabine, is idd een verademing. De extra pk is ook erg fijn. Ook alle attachments naar een net iets groter aan het vervangen. En aan het mechaniseren, de 2 spool valves maakt het mooi mogelijk om dingen vanuit de cabine te doen.

De tractor is grotendeels voor grasland onderhoud voor paarden.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @tom-mulder:
De tractor is grotendeels voor grasland onderhoud voor paarden.

Daar kun je dan nog heel veel jaren plezier van hebben!
+2
a3vandiejen
Prachtige combinatie.
+2
Towaberg
Mooie foto 👍
+1
MF 2725
Mooie nostalgische combinatie.
+2
mklok
Had zo een foto kunnen zijn van een folder destijds.
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mklok:
Had zo een foto kunnen zijn van een folder destijds.

Ja, maar dan krijg je wel met recht de uitspraak 'hij roest al op de folder'.😉
+1
mklok
@WaterDeutzer kleinigheidje.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 560 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!