Samen met m'n kleinzoon baaltjes persen op de  John Deere 1120 met een John Deere 214T pers uit 1964

John Deere 1120

+12
Henk 1120
Samen met m'n kleinzoon baaltjes persen op de John Deere 1120 met een John Deere 214T pers uit 1964

Reacties

+7
bob de bouwer
Prachtig mooie combinatie Henk
+9
Henk 1120
@bob de bouwer Ja, dank je! Als alles eenmaal goed werkt is het wel genieten. Voor het eerst met kunststof touw geperst gister en dat ging perfect 😄
+6
a3vandiejen
Schitterend Henk, met je kleinzoon op schoot. Genieten zo.
+2
Henk 1120
@a3vandiejen Dat is zekers genieten. Als hij bij ons is, dan gaat hij niet weg, voordat hij een ritje met opa op de trekker heeft gemaakt en dat is bijna wekelijks 😃
+9
Towaberg
Altijd mooi, als de pers en trekker van hetzelfde merk zijn!
+6
WaterDeutzer
Die kleine houd wel goed de invoer vulling in de gaten!😘
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer vroeger met een new Holland 276 geperst. Daar moest de bek echt goed vol. Maar dan zat je ook heel dicht bij het breekpunt van je breekboutje. Je bleef schakelen. Het was een sport om de pakjes recht te persen met 12 klappen in een pak. De welger gaf daar niks om. Dan perste je meestal op 8 klappen.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
De welger gaf daar niks om. Dan perste je meestal op 8 klappen.

Nog sterker: met een D8006 voor een Welger AP730 was de max 3 slagen in een pak van 90cm. Dan schoten ze uit het perskanaal. Je wist na het NH tijdperk niet wat je overkwam als je met een Welger ging persen. Niks breekbouten, gewoon een afslagkoppeling laten uitratelen en weer gaan. Maar 12 klappen met een NH is wel iets van 't goede voor nette pakken en capaciteit! De beste balen als de wiers er zo links mogelijk inging en de invoer vol bezet was.
+1
wilbertkw
@WaterDeutzer collega was van de week nog op pad met zijn Welger AP41 😉 maar ook hij heeft probleemloos 240 baaltjes gemaakt 💪
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer we hadden klanten die moesten de N H pakjes hebben. Daar hoefde je met de welger niet naar toe te gaan. Alleen als het serieus naar regen stond. Dan maakte het niks uit.
+2
Henk 1120
@WaterDeutzer Dat heb je goed gezien. Hij vind het allemaal wel heel interessant en neemt alles goed in zich op 😄
+1
jehan
@WaterDeutzer hoor hem hier bijna zeggen kan ietsie harder opa
+3
wilbertkw
Mooi dat de kleinzoon het ook leuk vindt😉 maar de techniek zal hem ook wel met de paplepel ingegeven worden😉
+2
Henk 1120
@wilbertkw Hij mag in elk geval graag ook sleutels in handen hebben, als z'n vader of opa bezig is 😉
+3
Gerrit GBo
Mooie combinatie!
+3
mklok
Mooie combinatie.
john deere 7810
Mooi henk! helemaal als het prachtig loopt. mijne was bijna zover... maar hij gaat nog af en toe door de breekbout.. nog maar weer even de rest langs lopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 en hebben de trefwoorden hooipers en hooi persen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!