21 juni 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2 met Bauer E51. Deze week maar eens een begin gemaakt met beregenen in de aardappelen. Rond het knollennest is het te droog voor fatsoenlijke groei.

Deutz-Fahr Agrotron 85

+5
PieterA
21 juni 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2 met Bauer E51.

Deze week maar eens een begin gemaakt met beregenen in de aardappelen. Rond het knollennest is het te droog voor fatsoenlijke groei. Elke week heeft de aardappel op.onze grond 20 mm water uit de lucht nodig. We zitten op een schema van 3 mm per dag. Nu heeft het weer 15 mm geregend, dus kan de haspel weer een dag of 5 de schuur in.

Omdat we bij het tulpen rooien ook behoorlijk wat trekkers gebruiken koppelen we nogal eens om. Deze 85 heeft even de haspel verzet en de rest van de dag voor een wagen met kisten gestaan, waarna hij weer kon verzetten.

Deze haspel is vooral voor dit en het naastliggende perceel gekocht. De trekken zijn hier ruim 500 meter. Als je dan met Nozzle 28 20 mm wil geven op 80 m breed, dan moet je intrekken met 40 m per uur. Ik koos er voor om dan 's-ochtends om 7 uur en 's-avonds weer om 19;00 te verzetten. (Dan voel je je net een koeienboer😉).

Uitslepen doen we de eerste 100 meter met 3 2 km per uur en dan schakelen we elke 100 m een tandje terug tot minimaal 1,7 km per uur.

Reacties

+2
hummy
Mooi uitgelegt.👍
2850Johndeere6R
@hummy voor een goede uitleg bent je bij @PieterA aan het goede adres👌
+1
deutz dx 470
Is dat niet langzaam voor uit te trekken? Ik doe altijd 5-6kmh en zo wat minder geleidelijk aan.
+2
PieterA
@deutz dx 470 Ik weet het niet. De eerste keer dat ik hem uittrok stond de monteur die hem in bedrijf stelde er naast. Ik was begonnen op 3,2 km per uur en bij 400 m belde hij dat de rook er af kwam. En of ik iets langzamer kon gaan.
MaxxuM4ever
@PieterA maar je gooit toch alles in zijn vrij met uittrekken? Alleen de aandrijving naar de buis geleiding blijft toch gekoppeld? Maar het zal uiteraard per merk verschillen en als hij kapot gaat in een droog jaar kost het heel veel geld als er geen andere voor handen is.
+1
geerts 88
@PieterA rook van de remband waarschijnlijk. Iets minder strak afstellen
+1
deufi
@geerts 88 niet alle haspels hebben een remband. Bij die van ons remt de turbine. Dus ook max 3 km volgens de instructies.. Wij rijden langzamer. Beter 10 minuten langer uittrekken dan de boel kapot.
PieterA
@geerts 88 Ik denk ook dat het een remband is. In de gebruiksaanwijzing staat max 5 km per uur uitslepen.
a3vandiejen
Weer een mooie foto Pieter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!