Foto van een Fendt 411 de vervanger van de 305 is aangekomen vanuit Nederland.. Foto is geplaatst door bieske98 op 26-06-2022 om 19:26:08, met 23 reacties.

Fendt 411

bieske98
Foto van een Fendt 411 de vervanger van de 305 is aangekomen vanuit Nederland.

Reacties

+1
arjanvw
Dat is een flinke stap vooruit!! Ook gelijk een nieuwe veegband erbij? De 305 overleden?
bieske98
@arjanvw ja past hier een stuk beter dan de 305, ik moest voor landwerk (op schudden en spuiten na) steeds de opraapwagen en maaier afkoppelen van de 716 wat me te veel tijd en moeite kost. De veegband ligt hier al een tijdje aan de kant maar is deze week in elkaar gezet. Voer nu tijdelijk ook gemengd bij omdat er weinig gras te maaien is. Maar normaal is deze tractor of de 716 vrij voor landwerk vanaf eind april.
arjanvw
@bieske98 zo kan je veel efficiënter werken! Heeft deze al veel uren erop staan?
bieske98
@arjanvw

En niet meer het gesleur van die zware aftakas. Deze heeft 7000 uur
arjanvw
@bieske98 dat is nog niet heel veel!
J asper
@bieske98
Quote:
ik moest voor landwerk (op schudden en spuiten na) steeds de opraapwagen en maaier afkoppelen

Collega 😅😎🙈
bieske98
@J asper

Haha, bij jullie hetzelfde, meestal met 2x daags wordt je het helemaal spuugzat
J asper
@bieske98 Heb hem er net weer achter zitten moest kuilsnijden😅 Hoe bedoel je met twee keer daags?
+1
bieske98
@J asper

Heb hier laatste tijd smorgens en savonds een wagen gras gehaald, het paste niet meer in 1 wagen en het bleef wat frisser.
J asper
@bieske98 Ik meestal wel 1 keer daags, en smorgens kuil. Ik heb liefst maisland altijd klaar voor we stalvoeren maar dat was dit jaar ook gelijk.
+1
bieske98
@J asper ah zo doe ik het nu ook de komende 2 weken, normaal geef ik ze smorgens mais met de ahlmann en dan rond de middags volle wagen gras erbij. Ik ben half april begonnen te maaien dus op wat kieper na viel het tegelijk😅
J asper
@bieske98 Hier ook, half april
bieske98
@J asper

Netjes, hebben jullie 2 tractors voor het werk?
J asper
@bieske98 Ja 412 en een 305
bieske98
@J asper

Ah maar in Nederland kun je met een 305 ook veel
J asper
@bieske98 Denk zelfde als in Frankrijk 😅 Staat 90% voor de mengwagen verder beetje schudden en kanten harken. Maar maakt toch nog 500 per jaar
bieske98
@J asper

Mwah in Nederland deed hij alles behalve ploegen en maaien, hier ging het met ploegen bergaf goed maar naar boven was waardeloos, harken gaat niet want de hark duwt met zijn 4ton eigen gewicht te hard door om fatsoenlijk te kunnen remmen bergafwaarts allemaal best beperkt. In Nederland maakte er geen 1 bij ons meer dan 100 uur per jaar op de zettelmeyer na
J asper
@bieske98 👍🏻👍🏻 hier doen we er niet zoveel landwerk mee bijna alles met 412
+1
bieske98
@J asper rijdt ook wel fijner 👌
Fendt926Driver
Je hebt de 305 er niet bij gehouden voor alle kleine klusjes?
bieske98
@Fendt926Driver

Nee de 2 wiel is vertrokken, had geen remventiel en was dus wat moeilijk met de veewagen enzo. Heb de 305 met 4wd nog die is er voor het spuiten en schudden mestmixen en staat normaal voor de mengwagen of stroblazer.
bieske98

(klik om te vergroten)

Maar staat op het moment te wachten op onderdelen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 411 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!