Foto van een John Deere 6R 145.Eerste nieuwe vers geleverd in Olen, 27/06/2022.. Foto is geplaatst door StijnTheDeereDriver op 27-06-2022 om 21:19:54, met 8 reacties.

John Deere 6R serie

+1
Foto van een John Deere 6R 145.
Eerste nieuwe vers geleverd in Olen, 27/06/2022.

Reacties

+3
gerrit power
Blijft steeds minder plek voor sticker van loonwerker over
gerrit power
Blijft steeds minder plek voor sticker van loonwerker over
Jotke
@StijnTheDeereDriver

Die nieuwe 6R's op de parkeerplaats langs de A50 in Gelderland vorige week woensdag gingen dus naar Bels... gezien er in Nederland wat ik begreep nog geen geleverd zijn.

Blijf het apart vinden dat ze na 10 jaar zo weinig veranderd hebben, in ieder geval pas uiterlijk. Zelfde cabine nog, vrijwel zelfde motorkap enz... alleen wat innerlijke veranderingen, onder de kap, spiegels kleurtje gegeven en kap bietje aangepast( iets wat ze bij de 20 -> 30 serie na 4 jaar al deden).
+1
catfan55
@Jotke als iets goed is, waarom moet het dan veranderd worden?

Cabine uiterlijk is het zelfde maar van binnen heel anders. De 7 & 8R hebben meer veranderingen. wel een nieuwe cabine & motorkap, andere instap, dieseltank etc. Motor, achterbrug & vooras zijn wel gelijk.

Ik vermoed dat dit een tussen model is net als bij de 9R. De 9R is ook grotendeels gelijk aan de oude serie omdat ze de nieuwe motoren & bak nog niet productie klaar hebben. Ze hebben vooral de styling aangepast naar de nieuwe generatie. Vermoed dat dat bij de 6R ook zo is
Jotke
@catfan55

Dat is zeker zo! 😉

Wat goed is hoef je niet persee te veranderen. Het frame van de 6M cabine gaat dit jaar ook al 20 jaar mee. Wellicht al langer( weet niet of de 00 en 10 zelfde frame hebben). Interieur is inmiddels wel wat veranderd en verder zijn de trekkers uiteraard ook veranderd maar blijf het jammer vinden dat ze niet net als in 2011( 5R/M uitgezonderd die 2 jaar eerder met de 1e 8R uitgebracht waren maar ook nauwelijks verschil hadden met de 20 serie) de serie van voor tot achter gerestyled hebben( al moet ik ook hier weer op terug komen dat ook de 8R toen al 2 jaar eerder in productie was en toen kwa uiterlijk alleen nieuwe kap kreeg).

Maar ik kan me ook wel weer voorstellen wat jij zegt dat de nieuwe 6 en 9R tussenmodellen zijn. Ben dan wel weer benieuwd wanneer er meer verandering komt.

Eerst de nieuwe maar eens in reallife bekijken. Eerste schijnen besteld te zijn en gezien wat ik deze week op TF las de eerste bij GroeNoord staan zal dat ook bij onze dealer vast niet lang duren( wel jammer dat de dichtstbijzijnde dealervestiging sinds 1 januari 12 - 13 km verder staat🙊).
+1
@Jotke Je vergeet de vernieuwde gereedschapskoffer! 😂 en ook nieuwe ledlampen 😉
Wat goed is, mag blijven van mij, is voor iedereen gemakkelijker.
+1
Jotke

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6R serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!