Afgelopen dagen weer een perceel strak mogen maken.Het voorfrezen en ploegen werd door de klant zelf verzorgd. Het kilveren, zaaien en greppels er in frezen mochten wij doen.Aangezien het perceel jare

Fendt 724

+4
Siete
Afgelopen dagen weer een perceel strak mogen maken.
Het voorfrezen en ploegen werd door de klant zelf verzorgd. Het kilveren, zaaien en greppels er in frezen mochten wij doen.
Aangezien het perceel jaren geleden al aangemaakt was met akkers van 30m breed konden de bestaande kopakkerbuizen e.d. gebruikt worden. De afwatering naar de buizen is opnieuw strak gemaakt mbhv GPS en de verzakte delen zijn weer opgevuld. Zo kan het perceel er weer jaren tegen aan.
De foto's zijn ook door de klant zelf gemaakt, en mag ik met toestemming hier delen aangezien ik het zelf hele mooie foto's vind. 🙂

Reacties

+2
Fast Eddy
Vakmansje.
+1
2850Johndeere6R
Vakman👌
T60401
Ik zie dat je er dwars over rijd. neem aan dat het land wat bol ligt. Met laser lukt dit niet dan moet je in banen in de lengte werken.. Kun je met gps het echt bol leggen. Of is het een dakje?

Op een of andere reden komt het hier altijd zo uit dat je een rechthoekig perceel hebt waarbij drie hoeken even hoog moeten en de vierde hoek lager. Lukt dit met gps?
Siete
@T60401
De akkers van 30m liggen idd bol met de afwatering naar de greppel toe.
Zo'n perceel is eigenlijk niet 100% op GPS te schuiven. Daar blijft een heel groot deel ouderwets zichtwerk in zitten. De Greppellijnen waar de hoofd afwatering plaats vind kun je wel op GPS er in trekken.
Siete
@T60401
Om trouwens nog op je 2e vraag te antwoorden. Wij hebben er ontwerp software bij voor op de laptop. Daarin is dat zeker wel te maken. Daar kun je vrijwel alles zo aanpassen als je zou willen. Dat kan dan terug geladen in het scherm en daar kun je dan mee werken.
+1
wart
Prachtige foto's! En wat een mooi werk he
+3
Siete
@wart
Ja ik zeg voor de gein wel eens dat ze de borgpen wel mogen vast lassen, maar dat is ook zo.
Krijg vaak de vraag "wat vind je er aan, steeds op hetzelfde perceel om rijden," maar dat is denk ik niet uit te leggen.
Je hebt iets met dit werk, of niet. 😅
+2
Wilco vd Kuilen
Prachtig wat een vakwerk!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!