Foto van een Zetor meerdereAlles op een rij, van oud naar nieuw 😁Van bj 1976 tm 2021. Foto is geplaatst door zetordrivertimo op 01-07-2022 om 20:15:28, met 20 reacties.

Zetor meerdere

+6
zetordrivertimo
Foto van een Zetor meerdere

Alles op een rij, van oud naar nieuw 😁
Van bj 1976 tm 2021

Reacties

+9
stijn-de-bock
Prachtige rij en kalenderwaardige foto.
+7
Albert Peters
Prachtig
+11
Fast Eddy
Mooie rij 4 cilinders. Zo zie je maar weer dat je ook met deze trekkers de werkzaamheden op het bedrijf gedaan krijgt.
+6
JarnoDrenthe
Daar wordt je toch weer blij van zo'n foto
+5
erik9831
Prachtig, uniek en heel leuk dit rijtje!!!!!
+4
wilbertkw
Mooi rijtje 👌
+1
Mooi! Heb je elke serie/generatie van zetor zo, of missen er nog wat?
+2
Kramer U800
@ronald-deutz-fahr Och, er missen nog zo veel als je alles van Zetor wilt hebben, dit is misschien 5% van wat Zetor in al die jaren sinds 1946 gemaakt heeft.
+3
@Kramer U800 HAha, ja elk model hebben is wel een hele uitdaging 😅
Van de 4 rechtse zie je mooi het verschil door de jaren heen, vroeg mij af of daar nog veel series tussen zaten.
+2
Kramer U800
@ronald-deutz-fahr Jazeker zaten hier nog modellen tussen in, je had bij Zetor ee UR I, II en III series, onderverdeeld in alle types. Die UR I serie werd in Brno gemaakt, dit waren de lichte tractoren. In 1968 kwam de UR II serie met de Crystal 8011 als paradepaardje, in de jaren 90 kwam de machtige UR III serie voor de hogere vermogens klasse de 7520/40 tot 9520/40 (20 stond voor achterwielaandrijving en 40 voor vierwielaandrijving). Nu heeft Zetor weer andere type aanduiding als vroeger, maar Zetor is altijd bij het oude gebleven, er zijn heel veel dingen terug te herken van de oudere series, dat is wat een Zetor zo degelijk maakt, iets wat goed is moet je immers niet veranderen.
+4
zetordrivertimo
@ronald-deutz-fahr nee dat niet haha, maar in principe is de 5341 super wel de voorloper van de proxima dat heeft wel wat zo die beiden

Wel 2 generaties neusjes forterra die na elkaar kwamen😁
+1
Kramer U800
@zetordrivertimo Dat klopt wat je zegt maar de 5341 is een UR I en gebaseerd op de 5211, de Forterra UR III is weer doorgeborduurd op de 7540 - 9540.
+2
de-wit
Prachtige rij!! Blijf me toch afvragen waarom zo weinig mensen nog Zetor rijden
+3
sallander
@de-wit omdat t prijsverschil niet meer zo groot is als dat t eerder was
+4
Kramer U800
@sallander Dat niet alleen, in Nederland willen we erbij horen hé. Dus iedereen moet op dit moment een Fendt, want dat is dé tractor, ook al moet die afbetaald worden en hebben sommige een schulden bij de bank waar je u tegen zegt. En dan komt het: het onderhoud en reparaties, daar loop je helemaal op leeg, bij Zetor is dit niet door de minimale vorm aan elektronica die er op de tractor zit, daarom wou ieder nog even snel die Proxima's omdat dit de laatste zijn zonder add blue.
+2
sallander
@Kramer U800 Dat is allemaal wel heel erg kort door de bocht, hier zie je bij de boeren (bijna) geen nieuwe Fendt's lopen. Het zou mij niks verbazen wanneer een Zetor duurder is dan bv een budget uitvoering van Case
+1
demuywo
@sallander In Belgie kan je voor de prijs van een Major een Deutz 5080 D Keyline kopen... rekening houdend met bijna geen dealers meer hier heeft dat Zetor de das omgedaan in BE. Jammer, het zijn gewoon goede nononsense traktoren.
+2
zetordrivertimo
@sallander ik denk dat een "luxe" zetor ongeveer gelijk geprijsd is aan een budget new holland of noem maar op
sallander
@zetordrivertimo Dat zou heel goed kunnen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor meerdere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!