Schlüter Meerdere

+8
Schluterfan
"Schlüter Ideal"

Niets leukers voor liefhebbers om met meerdere op een veld aan het werk te gaan met ons speelgoed 😄.

In de verte een Super 1250VL Special "Saudi Arabien Ausführung" en op de voorgrond een Super 1500TVL die ook een mooie geschiedenis heeft.

Deze trekker werd ooit nieuw gekocht door werktuigenfabrikant RabeWerk en is ook op talrijke folders te zien. De trekker is ook ooit in bezit geweest van een nederlander waar ik vroeger nog wel eens wat emailverkeer mee had.
Ondertussen is de Schlüter in handen van een andere liefhebber, die ook nog een Super 1500TVL-LS Special heeft, eentje van de allerlaatsten. Ook met hem heb ik af en toe contact.
Zijn ideaalbeeld is om nog het origineel OS (Osnabrück) kenteken op de oude 1500 te krijgen. Verder is de trekker in uitmuntende origineel staat. De wielgewichten en frontgewichten kreeg de trekker later aangemeten, maar doen niet onder aan de originaliteit.

Foto nam ik op het treffen in Nordhessen, waar de 1500 toch ook weer een uur of 4 rijden weg van huis was...!

Reacties

+3
assink
Die heeft zo'n 12 jaar geleden te koop gestaan in diepenheim. Helaas was ik te laat, die was toen al verkocht.
+2
WaterDeutzer
Leuke achtergrond informatie bij je foto's!👍🏻
olro 61
Mooie foto, mooi verhaal weer. In de jaren 80 sprokkelde ik op mechanisatiebeurzen dan ook de Rabewerk folders bij elkaar vanwege de vele Schlüter en MB trac afbeeldingen...Ik zal ook een foto plaatsen.

(klik om te vergroten)

De Schlüter van Rabewerk met de gebruik sporen...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!