Foto van een JCB 542-70, de tweede week stage in Australië zit erop, nog 3 weken te gaan. Man wat een gaaf land en een mooie boerderij, 1200 kalvende koeien op jaarbasis, nu net de 1000 aan de melk a

JCB 531-70

+7
Foto van een JCB 542-70, de tweede week stage in Australië zit erop, nog 3 weken te gaan.
Man wat een gaaf land en een mooie boerderij, 1200 kalvende koeien op jaarbasis, nu net de 1000 aan de melk aangetikt. Al het jongvee fokken ze zelf op, de vaarskalveren waarvan ze minder verwachten gaan weg voor export. De hele goede stierkalveren worden aangehouden als dekstier voor de groep koeien waarbij kunstmatige inseminatie niet werkt. De andere stierkalveren worden os gemaakt en met 4 maanden verkocht. Hele andere manier van boeren, dat maakt het een prachtige ervaring!
Hier ben ik hooi bij de kalveren aan het zetten met de zo goed als nieuwe JCB verreiker, fijn aparaat👌

Reacties

+2
Zelf ook 2 maal weg geweest naar Amerika. Was het een bewuste keus om 5 weken te doen? Zelf geen moment spijt van dat ik er 2 maal 3maand geweest ben. Kon gelukkig ook om de thuis situatie, dat is bij iedereen ook weer anders
+1
@Deutz 8006spezial 5 weken was de vereiste voor school en aangezien ik totaal geen reiziger was/ben (misschien heb ik nu de smaak wel te pakken) vond ik dat ook wel mooi genoeg voor een 1e grote reis alleen. Ik zorg wel dat ik op mijn vrije dagen veel van de boerderij kom om zoveel mogelijk te zien.
@Deutz-Fahr-Rijder goed bezig! Is zoveel te zien en je als je thuis bent baal
Je dat je op bepaalde plekken niet geweest bent.

Is meer dan alleen werk, ook al is werk in het buitenland ook al prachtig. Je komt met machines of vee op plaatsen waar je alleen al het vakantie gevoel van krijgt.

Als het om het thuis bedrijf kan zou ik overwegen om het ticket om te boeken. 😜🤭
+1
@Deutz 8006spezial zoals ik er nu over denk, is het meer van nu gewoon naar huis, school afmaken. Dan direct terug als het hier zomer is (nu is het winter) is toch anders hier, mooi het gras en de mais mee doen👌 dat leek mij net wat eigenlijk.
+1
hummy
@Deutz-Fahr-Rijder je weet niet waar je eindigd in het leven. Toen ik op de las zat zei ik altijd dat ik geen Engels nodig had, ging toch niet naar buitenland. Oh wat was ik wrong.
@hummy jaa zo is dat, net zoals ik zei, ik was nooit een reiziger, maar ontdek nu dat ik dat toch eigenlijk wel heul gaaf vind💪
hummy
@Deutz-Fahr-Rijder ben niet echt reiziger, maar heb wel een plekje gevonden waar ik kon en kan doen wat me bevalt.
new holland koen
Mooi Nick!
Zitten er nog eisen aan de duur van zon buitenlandstage? 5 weken is niks overdreven lang toch lijkt mij?
+1
@new holland koen 5 weken is de vereiste voor onze school (dit is de buitenlandstage in het 2e leerjaar) is opzich niet heel spannend vanuit school, mooi bedrijf uitzoeken en gaaan💪
new holland koen
@Deutz-Fahr-Rijder Ahh oke. Ja ik ben al wel een beetje aan het oriënteren. Ik denk dat ik naar Ontario ga, een beetje in de regio van familie. Wel interessant om te zien het het er bij hun aan toe gaat.
+2
@new holland koen zeker doen, krijg je geen spijt van. Heb veel vrienden die door corona in Europa zijn gebleven. Ik denk zelf dat je jezelf dan toch tekort doet. Nu we jong zijn kunnen we het nog, later komt het er waarschijnlijk toch niet van.
mestyle
Zelf 12 dagen geweest en 4 dagen gehad met reizen. Voor een klus. Helaas net niks van het land gezien. Achteraf spijt dat ik er geen vakantie aangeplakt heb
+1
@mestyle ik zorg wel dat ik op mijn vrije dagen veel van de buurt zie. Een neef van mijn moeder woont op een klein half uurtje van de boerderij en hij weet gelukkig heel veel mooie plekjes in de regio om te bekijken👌
+1
mestyle
@Deutz-Fahr-Rijder

Kijk dat is ideaal dam zie je mooie dingen.
mestyle
Zelf 12 dagen geweest en 4 dagen gehad met reizen. Voor een klus. Helaas net niks van het land gezien. Achteraf spijt dat ik er geen vakantie aangeplakt heb
hummy
Zeker mooie farms in Australië. 5 weken is maar een korte tijd.
@hummy ja is echt een prachtige ervaring!
ljdekker
Gaaf! Waar in Australië zat je?
Deutz-Fahr-Rijder
@ljdekker jaa dat was zeker gaaf, ik zat vlakbij Busselton (dichtstbijzijnde grote stad was Perth)
+1
ljdekker
@Deutz-Fahr-Rijder ik heb het opgezocht, mooie uithoek lijkt me. Zaten daar veel melkveehouders? Heb zelf een poosje op Tasmanië gezeten.
Deutz-Fahr-Rijder
@ljdekker klopt ja, mooie hoek voor melk en vleesvee. Wel moeilijke grond, teeltlaag was 45 cm dik, daaronder zat ijzersteen. Tasmanië is ook wel een bijzondere plek lijkt me inderdaad!
Deutz-Fahr-Rijder
@ljdekker klopt ja, mooie hoek voor melk en vleesvee. Wel moeilijke grond, teeltlaag was 45 cm dik, daaronder zat ijzersteen. Tasmanië is ook wel een bijzondere plek lijkt me inderdaad!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB 531-70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!