21 juni 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met  Manip mp 105 A voorlader en Wifo palletdrager.De tulpenrooier voorzien van lege kisten en de volle kisten weer ophalen en bij de wagen brengen.

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

+2
PieterA
21 juni 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met Manip mp 105 A voorlader en Wifo palletdrager.

De tulpenrooier voorzien van lege kisten en de volle kisten weer ophalen en bij de wagen brengen. Het laden zelf doen we met de verreiker. Omdat er grond op de bodemplanken ligt, wat we er afgevogen willen hebben en omdat we op elke kist een kaartje nieten kunnen we niet altijd op tijd met lege kisten bij de rooier zijn.

Nu laadt de chauffeur van de wagens zichzelf meestal met de Manitou.

Dit waren de Strong Gold. Morgenochtend nog het laatste rondje escape rooien en dan zijn de tulpen er uit. We zitten met het pellen kort op het rooien. De partij die we morgen klaar rooien gaan we overmorgen beginnen te pellen. De meeste buitenlandse pellers hebben we inmiddels bedankt. De rest proberen we dan met 4 buitenlanders en een clubje scholieren te pellen.

We kiezen er voor om het pellen altijd snel af te ronden, dan kun je je beter concentreren op ander werk wat ook moet gebeuren.

Reacties

+2
PieterA
De achterkant

(klik om te vergroten)

Deutz-Fahr Agrotron 6.15
bart99
Volgend jaar een dubbele bok achterop? 😄
PieterA
@bart99 Dat denk ik niet; we werken elk jaar weer met andere chauffeurs. Zo'n rek vereist volgens mij ook weer wat meer handigheid.
bart99
@PieterA Zolang je maar rustig blijft denk ik dat het je erg meevalt. Vooral met dit formaat kisten, hydraulische topstang is eigenlijk wel nodig
+2
PieterA
@bart99 Die hydraulische topstang zit er al tussen. Ik zie zelf meer in een afvoertransporteur met naastrijdende kistenwagens. Gewoon 8 of 10 kisten op een kar en daar mee naar huis rijden.
+2
JohnDeere5085
@PieterA zo doen ze het hier in de buurt veel
+1
T Stuijt
Was jij dat die donderdag (na)bij de Boshoeveweg aan het rooien was? Zag daar zo'n rooicombinatie die ik herkende van jouw foto's
+1
PieterA
@T Stuijt We hebben de rooier samen met een collega; die was daar inderdaad zijn laatste bollen aan het rooien.
2850Johndeere6R
@T Stuijt voor No Limit bezig?
+1
T Stuijt
2850Johndeere6R
@T Stuijt kijk aan druk druk dus

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!