Foto van een Zelfbouw Grasvork, toch maar een vork erachter bouwen. Foto is geplaatst door marco steyr op 05-07-2022 om 20:15:30, met 10 reacties.

Zelfbouw Grasvork

+1
marco steyr
Foto van een Zelfbouw Grasvork, toch maar een vork erachter bouwen

Reacties

+1
hermanjohndeere
Ziet er wel degelijk uit. Hef niet te hoog op de weg anders ga je over de 4 meter hoogte 😅 was een originele vork geen optie?
marco steyr
@hermanjohndeere het idee is dat hij ongeveer een meter kan heffen en kiepen, dus met de hoogte valt het wel mee.
Een "normale" vaste vork zoals holaras heeft leek me niks omdat je dan de vork op de grond moet zetten en vooruit rijden om het gras van de vork af te krijgen en een afschuifvork past er bij deze verdeler nog niet standaard achter en kost ook nog een hoop..
+1
fendt308-driver
@marco steyr ruige vork wel. Ziet er goed uit maar flinke belasting voor je topstang
+3
marco steyr
@fendt308-driver had ie maar geen topstang moeten worden 😜
hermanjohndeere
@marco steyr aah juist. Zal dan wel flink uitsteken op de weg. Op het werk zit de originele erop maar die gebruiken ze puur voor de laatste punt opdrukken. Of eventueel een hoek volgooien achter in een sleufsilo.
marco steyr
@hermanjohndeere over de weg met de vork omhoog en gekiept, zodat de punten naar beneden staan, zal het wel meevallen hoe ver hij uitsteekt.
Ik loop werk mis omdat ik het gras niet op de bult kan krijgen als de wagen er zelf niet meer op komt. De vork word wel zo gebouwd dat hij ook in de hef kan als achter de verdeler niet bevalt.
hermanjohndeere
@marco steyr oke. Dat is wel vervelend ja. Das het grootste nadeel van een verdeler. Met een shovel kun je het er altijd nog op rijden.
+1
marco steyr
@hermanjohndeere een voorlader erop zou helemaal ideaal zijn 😛
hermanjohndeere
@marco steyr of een bosbak voor in. Doet een loonwerker in de buurt ook. Nadeel is wel dat dat veel meer tijd kost. Maarja een wagen voor de bult is ook niet wat natuurlijk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Grasvork ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!