15 oktober 2019 Foto van een New Holland 8060 bezig met liatris dorsen.Dit zaad gaat makkelijk over de zeven. We rijden dan ook altijd op z'n langzaamst en nemen ongeveer 2m breed mee. Op deze manier

New Holland 8060

321 foto's van @PieterA

+7
PieterA
15 oktober 2019 Foto van een New Holland 8060 bezig met liatris dorsen.

Dit zaad gaat makkelijk over de zeven. We rijden dan ook altijd op z'n langzaamst en nemen ongeveer 2m breed mee. Op deze manier dorsen we dan ongeveer 5 uur over 1 hectare.

De combine is er ook op aangepast. Vooral gericht op verbetering van de flow in de combine. Ook in de graantank waren diverse aanpassingen nodig.

Dit is liatris spicata. Dat bloeit paars. Daarnaast hebben we ook nog liatris Alba. Dat bloeit wit. De Alba laten we altijd door de loonwerker dorsen. Die komt meestal met een Claas. Die hebben geen aanpassingen nodig. Die kunnen net zo schoon en snel dorsen als dat wij dat kunnen. Vorig jaar kwam hij met een New Holland. Daar zat nogal wat huiswerk aan; vooral om de tank leeg te krijgen viel niet zo mee.

De combine doet het op zich goed, al heeft hij natuurlijk wel zijn onderhoud nodig. Het leuke aan deze combine is de simpele zichtbare techniek. Wij werken vaak met mensen in opleiding en dan is zo'n machine een leuke machine om het op te leren.

Het maaibord is 15 voet. Het is een 5-schudder. Ik heb er ooit eens een keer 17 hectare tarwe mee op een dag gedorsen, maar de normale capaciteit ligt op ongeveer 0,8 hectare per uur in tarwe.

Nu staat hij klaar om aan een perceel van 4 hectare tarwe te beginnen. Dat is meestal van 13:00 - 20:00 uur werk.

Reacties

+1
deufi
Hoeveel kg zaad komt ongeveer van een hectare?
+1
PieterA
@deufi Ongeveer 2000 kg. 2 12-tonners Ongeveer.
deufi
@PieterA net zoveel al met graszaad ongeveer. Aangezien het al duur is aan oogsten,moet de prijs ook nog redelijk zijn om wat over te houden.
PieterA
@deufi Als we het zelf niet nodig hebben vraag ik meestal ongeveer 7 euro per kg. Soms verkoop ik het daar voor en soms storten we het terug op het veld.
deufi
@PieterA kan je het zaad niet net als bij tarwe gewoon meerdere jaren bewaren onder de juiste condities?
PieterA
@deufi Dat lang bewaren is ons nog nooit gelukt.
+1
2850Johndeere6R
Een bijzondere teelt. Die liatris teelt ook niet overal makkelijk denk ik?
PieterA
@2850Johndeere6R Ik denk zelfs dat hij nergens makkelijk teelt. Onkruidvrije grond die makkelijk zeeft is wel nodig.
zettelmeyer
Weet jij wat voor bloem dit is Pieter?

(klik om te vergroten)

Staat bij een huur perceel ernaast
PieterA
@zettelmeyer Nee, ik heb echt geen idee.
2850Johndeere6R
@zettelmeyer even voor de Google lens vragen
zettelmeyer
@2850Johndeere6R hoe werk dat? 🤷🏻‍♂️
+1
2850Johndeere6R
@zettelmeyer ik neem aan dat je Android hebt? Dan open je de foto camera en druk je op het symbool die blauw omringd is op de foto. Vervolgens tik je de plant aan op de foto en dat moet hij het je precies kunnen vertellen

(klik om te vergroten)

Dit is het symbool van Google lens die blauw omringd is
+2
J asper
@zettelmeyer Onkruid noemen ze dat hier😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!