Foto van een New Holland 6640. Tegenwoordig proberen  gelijk de dag na het inkuilen even met 2 man de mest erop te rijden. Bovengrond uitrijden bevalt goed, maar je moet er wel gelijk bij zijn. En nie

New Holland 6640

+2
newholland6640
Foto van een New Holland 6640. Tegenwoordig proberen gelijk de dag na het inkuilen even met 2 man de mest erop te rijden. Bovengrond uitrijden bevalt goed, maar je moet er wel gelijk bij zijn. En niet het laatste pas naar 5 dagen doen.
Met de transport tank erbij bevalt opzich wel goed. Qua manuren gaat het niet heel veel sneller. Maar qua trekker uren wel. En ik denk dat het uiteindelijk ook behoorlijk brandstof scheelt.

Reacties

2850Johndeere6R
Mag dat nog met de ketsplaat? Ik dacht dat die uitzonderingen in getrokken waren
johndeere6230
@2850Johndeere6R

Uitzonderingen zijn er nog wel, maar moet je haast bio voor zijn wil je het halen. En dat zijn ze bij @newholland6640 toevallig. Al, als de derogatie volgend jaar niet doorgaat zullen er wel meer mee gaan doen verwacht ik
+1
johndeere6230
Ideaal, bemestertank zie je niks van weer zeker? Zulke sloffen onder zo'n tank en geen bemester erachter
105ls78
Prachtig werk zo...
+1
newholland6640
En hier vanaf de andere kant

(klik om te vergroten)

GerbertXL
Het ureum gedeelte krijg ik hier niet voor elkaar, verder moet het hier ook wel kunnen. Maar al zou het lukken, terug naar de ketsplaat zie ik niet zitten. Ik had dit jaar met de eerste en tweede snee strepen mest onder het gras liggen vanwege droogte, geen last van meegroeiende mest?
dx11
Quote Reactie van @GerbertXL:
geen last van meegroeiende mest?

Dat lukt je met de ketsplaat niet idd. Je krijgt geen dikke kortst die kan meegroeien. Zeker op kort gras zoals hier omschreven kan er weinig mis gaan.
dx11
Quote Reactie van @GerbertXL:
Het ureum gedeelte

Mais is daar een mooi middel voor. Weet alleen niet of daar een beetje aanbod is op de bio-markt
Hoeveel kuub is die transporttank en hoeveel pk is de trekker? Wij hebben zo'n tank ook wel op het wensenlijstje staan, maar weten niet wat we veilig aan een 115 pk 6 cilinder kunnen hangen🤷‍♂️🤷‍♂️
+1
Fast Eddy
@Deutz-Fahr-Rijder

20 kuub is wel veilig mee te rijden.
+1
Van-Epscheuten
@Deutz-Fahr-Rijder als de remmerij maar correct is, kan er een boel
@Van-Epscheuten dat is 1 ding wat zeker is, een kuub of 24 lijkt mij mooi, onze bemestertank is 10 kuub, dus dan is 20 kuub vervelend dan moet je bemester 2x helemaal leeg zijn. Met 24 komt het niet zo krap en hebben we 3x zoveel bij als met onze huidige transporttank...
+1
newholland6640
Deze tank is 30 kuub dacht ik. Is wel aan de grote kant. Moet je remmen enz wel voor elkaar hebben en met beleid rijden. Kun je echt niet zomaar iedereen mee op pad sturen. Trekker is 95 pk. En je komt ook niet echt op snelheid dan. Maar 35 is mooi zat.

Mooiste lijkt mij nog een tank met een dolly. Dan heb je iets meer oplegdruk op de trekker.
@newholland6640 kijk bedankt, 35 is hard zat idd, en wij hebben nog ietsje meer pk's beschikbaar dus dan weten we wat eventueel mogelijk is.
newholland6640
@Deutz-Fahr-Rijder

Een 115 pk zes cilinder is niet te vergelijken hoor. We hebben de trekkers ook weleens omgewisseld, dan moet je nog steeds kop erbij houden maar is prima te doen.
@newholland6640 hoe bedoel je is niet te vergelijken? In positieve of negatieve zin?
+1
newholland6640
@Deutz-Fahr-Rijder

6 cilinder 115 pk of 4 cilinder 95 pk. Dan rijdt die 6 cilinder veel beter
@newholland6640 ohh ja precies, ook wat meer eigen gewicht om in de strijd te gooien wat helpt
J asper
@newholland6640 Staphorst rijden ze er met een 305 voor😅
Pieter Buren
Waarom niet het laatste pas na 5 dagen doen? Wij geven het gras altijd even tijd om de gemaaide 'open' grassprietjes te laten herstellen.
newholland6640
@Pieter Buren

Dan heb je veel eerder kans op verbranden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!