Gelukkig heb ik begin vd week de kilverbak weer achter de Fiat van @CaseCS130 weg kunnen krijgen, en het werk daar af kunnen maken.Daarna mochten we assisteren bij een klusje van Aannemersbedrijf vd M

Fendt 724

+7
Siete
Gelukkig heb ik begin vd week de kilverbak weer achter de Fiat van @CaseCS130 weg kunnen krijgen, en het werk daar af kunnen maken.
Daarna mochten we assisteren bij een klusje van Aannemersbedrijf vd Meer uit Scharnegoutum. Een ex bagger depot weer klaar maken voor blijvend grasland. Ben altijd van mening dat je met mekaar verder komt dan tegen mekaar, dus vond het dan ook leuk dat we ook voor dit werk gevraagd werden. Was een leuke klus om zo samen af te ronden.

Reacties

+2
hermanjohndeere
100% mee eens. Samen is altijd beter. Beetje gezonde concurentie is daar in tegen niet verkeerd. Wel 2 dikke combi’s 💪
+3
Siete
@hermanjohndeere
718 en 724 naast elkaar. Beide de One uitvoering. Verschillende bedrijven maar verder veel overeenkomsten idd. 😄
+1
Wilco vd Kuilen
Prachtig werk! Lijkt wel of die Fendt bij dezelfde dealer vandaan komt gezien de banden en de drukwissel?
+3
Siete
@Wilco vd Kuilen
Klopt. Ze komen allebei van Meinderts Warga. Dat de banden gelijk zijn is toeval. Het PTG systeem zal idd wel met de dealer ook te maken hebben denk ik. 😉
dutchgamer
Wilde de fiat niet loslaten soms🤭
+4
Siete
@dutchgamer
Ja ging best goed hoor. Gelukkig was @CaseCS130 niet heel lastig, en heb ik m zonder ruzie weer terug kunnen krijgen 😁
+1
CaseCS130
@Siete Leuk klusje ja, maar ook weer goed gelukt dus. 👍. Wij konden het gisterochtend vroeg nog snel redelijk stofvrij rollen. Daarna nog 4 percelen gekuild dus de dag ook weer vol.
Siete
@CaseCS130
Mooi. Heb me nog afgevraagd hoe dat gegaan is idd!! Ja daar is t ook mooi weer voor. Heb gisteravond nog een paar rollen gemaakt. Even n collega aflossen.
+4
a3vandiejen
@Siete Vindt je verhaaltjes altijd leuk Siete , ik heb nul comma nul ervaring met het nieuwe materiaal van tegenwoordig.
Waar ik dan wel nieuwsgierig naar ben is je hebt veel met Massey ferguson gereden en nu alweer een poosje Fendt.
Kun je wat voor en na delen van de twee trekkers noemen...of zoals jij er dagen op rijdt net iets plezieriger werkt?
+1
Siete
@a3vandiejen
Dank je. Leuk om te horen.
Probeer altijd maar om een klein beetje achtergrond informatie toe te voegen. Hier en daar met een knipoog, maar dat houdt het leuk toch?
Oo jee.... Ja dan verzeil je al snel weer in zo'n merken oorlog he 😅
Heb met beide, als ook met John Deere bij m'n 1e werkgever, altijd met veel plezier gewerkt. Elke trekker met z'n eigen voor en na delen.
Wil best dingen gaan noemen hoor, maar dat wordt al snel een lang verhaal bij mij 🤣🤣🤣
a3vandiejen
@Siete Hahaha ja begrijp wat je bedoelt. Krijg je al gauw weer van alles naar je oren.😃
Maar een lang verhaal is ook niet erg hoor.😅👍
+3
Siete
@a3vandiejen
Dingen die me heel goed bevallen aan de Fendt zijn bijv het Comfort als eerste, de vele instel mogelijkheden en daarbij het gemak daarvan bij deze One. Die nieuwe bediening was ingewikkeld hoorde ik hier en daar, maar ik vind het zelf juist simpeler dan de vorige serie. Ook daarbij behorende ergonomie vind ik super. Alles zit op plekken waar je het wil hebben.
Tenminste als ik voor mezelf spreek.
De trekkracht voor de kilverbak voor een relatief "kleine" trekker tov z'n pk's heeft me ook zeer verrast. Kan de pk's goed overbrengen vind ik.
Mindere dingen. De paniekzaaierij soms van alle sensoren. Schijnt dat er met een update die er aan komt verbeteringen zijn. Als een waarde net iets te laag uit pakt heb je meteen n grote melding in je scherm, en dat gebeurd toch nog best vaak terwijl er niks is. Alles werkt dan ook wel gewoon hoor, maar dat vind ik wel eens irritant. De plek van het Dieselfilter tegen de tank snap ik ook niet helemaal. Ontluchten moet nog handmatig terwijl bij de meeste merken dat een kwestie is van op contact zetten en koffie halen. T zijn geen erge dingen, maar als ik iets moet noemen....
Om de MF (7726 Dyna6) ter vergelijken met de Fendt 724 is eigenlijk niet eerlijk. Dan zou je m moeten vergelijken met zo'n nieuwe, maar daar heb ik geen ervaring mee... 😅
Weet wel dat ik niet graag terug zou willen van een Fendt naar een MF. Dit werkt toch echt allemaal wel net ff fijner naar mijn idee..
+2
a3vandiejen
@Siete Dank je wel voor je uitleg, vindt het interessant om te lezen.
Zo vorm ik er een beeld bij.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Siete:
. De paniekzaaierij soms van alle sensoren.

Ik hoor ook dat de nieuwe vario hendel door chauffeurs als lomp/ zwaar te bedienen is. (Zwaarder dan de eerdere in ieder geval)

En de nieuwe pook ook een update zou gaan krijgen omdat die niet altijd zou doen wat die moet
+1
Siete
@Fendt926Driver
Ja dat klopt wel hoor. Die gebruik ik eigenlijk nooit meer voor het rijden. Alleen om de cruise control te activeren zeg maar. Ja en de hele santekraam aan knopjes natuurlijk. Het scroll wiel voor de cruise control vind ik wel perfect op die hendel. Daarom gebruik ik de hendel zo wie zo niet meer om te rijden, gebruik de cruise control nu heel anders als voorheen.
Voor en achteruit gebruik ik dan weer op de joystick waar ik ook alle functies voor de kilverbak op kwijt kan.

Dat iets niet doet wat ik wil herken ik bij de trekker nog niks in. Dat maak ik thuis vaker mee zullen we maar zeggen 🤣🤣
+3
Fendt926Driver
@Siete of jij was er stiekum met de fiat en dozerbak vandoor gegaan en @CaseCS130 had met een trekker gestaan die nergens voor past en die hij de eerste 3 uur niet eens van zijn plek krijgt
+3
Siete
@Fendt926Driver
Hahaha nou eerlijk, was het een 180-90 geweest dan had ik m heel graag even geprobeerd ja!! Qua comfort is dit natuurlijk geweldig, maar qua beleving heb ik echt wel een zwak voor zo'n dikke Fiat 90 serie.. 😎
+3
CaseCS130
@dutchgamer Fiats zijn vasthoudende types he 😉
+2
2850Johndeere6R
Jaah mannen laat die @Siete maar schuiven!💪🏼
+2
mdoornekamp
Mooie dikke combinaties. Moet jij nog geen sticker boven op het voorraam hebben. Ik vind zo'n "dieselros" band altijd wel mooi staan.
+1
Siete
@mdoornekamp
Ja heel eerlijk heb ik er niks mee.
Ieder z'n meug, maar ik vind het zo al een hele gave machine. Heb wel ns zitten denken aan van die kleine Michelin Poppetjes op de knipperlamp steunen, maar ach jah.. Weet niet of dat nou echt mooi staat.
+3
casejxu
@Siete of gordijntjes ..... Ben je net zo,n Turkse tapijt winkel op wielen
mdoornekamp
@Siete beetje als zonne scherm
+3
Siete
@mdoornekamp
Daar zit een heel mooi zonnescherm standaard in 😁😁
+1
Andre150
Fijne club mensen daar bij vd meer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!