Foto van een Fasterholt FM 100 . De weidepercelen beregenen. Koeien weiden nu nog goed , dus nu maar zien dat ik hier de groei er nog in houd!!

Fasterholt FM 3000

+2
Baltus_steyr
Foto van een Fasterholt FM 100 . De weidepercelen beregenen. Koeien weiden nu nog goed , dus nu maar zien dat ik hier de groei er nog in houd!!

Reacties

JD 6110
Kun je die al sproeiend weer uittrekken co te zien ? En trekt het shoveltje dat ? Nog nooit gezien hoe het werkt
Rondeutz06
Ik heb dat soort installaties in Denemarken gezien ,die werken met een versnellingsbak die wordt aangedreven door een asje die draait door de waterstraal. Zo rijdt hij op eigen kracht over het perceel.
Het zag er heel simpel én vernuftig uit.
De precieze werking kan ik niet vertellen
+1
rubencasecs
@Rondeutz06 er zit een versnellingsbak en achterbrug van een trekker op, die wordt door een turbine aangedreven. Dmv de versnellingen kun je de watergift bepalen. Met uitrekken uiteraard in de vrij
+1
rubencasecs
@Rondeutz06 deze heeft een molentje zie ik net op de foto als aandrijving, de iets nieuwere een turbine
+1
Rondeutz06
@rubencasecs ik vindt het een prachtige uitvinding
+1
Baltus_steyr
@Rondeutz06 het is ook wel een aparte uitvinding, maar telkens als ik hem gebruik ben ik er zeer te vreden over!! Het is hem pakken aanzetten en uitrollen en sproeien maar. Weinig trammelant mee! Het grootste nadeel is zodra je hem gebruikt kost het toch altijd geld en tijd, dus dan is het droog. iets waar ik (en vast meer mensen) een hekel aan hebben. 😁
ares697
@Baltus_steyr Zet je de pomp tijdens het uittrekken al aan?
Baltus_steyr
@ares697 ja altijd. zo zet ik de spuit een kant op waar ik kort langs wil. Zo kun je mooi langs de zijkant van het perceel en zodoende ook de bocht om. En als je klaarbent laat je de dissel zakken, zet je alles in werking en laat je de helicopter draaien/sproeien en dan rolt die hem op.
Op deze foto sproeit die maar een halve baan, zo krijg ik deze keer wat meer water aan het zijkant van het perceel!!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fasterholt FM 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!