Foto van een New Holland TX 34. Oogst 2022 weer van start gegaan.. Foto is geplaatst door mklok op 17-07-2022 om 08:50:22, met 11 reacties.

New Holland TX 34

+3
mklok
Foto van een New Holland TX 34. Oogst 2022 weer van start gegaan.

Reacties

+1
JD3010
Succes weer. 👍
+1
valmet6400power
Succes! Ons tweedejaars graszaad is vandaag (pas) gemaaid en de tarwe is nog niet rijp 😄
+2
PieterA
Hier het graszaad er door (engels raai) dit was één van de laatste percelen. Overigens met een goede opbrengst.

Maandag in de tarwe. De percelen Porthus zijn er in de buurt wel af. De gemiddelde opbrengst tot nu toe lijkt behoorlijk hoger dan normaal.
valmet6400power
@PieterA
Afgelopen jaar was bij ons het hectoliter gewicht laag maar toen hadden we met Calgary alsnog bijna 11 ton per ha. We hadden ook Campensino en daar zag ik m’n vader met de rijhendel van de combine bijna door de voorruit gaan. Daar hield het met 9 ton per ha wel op, wintertarwe. Dat was ook aan de stand van het gewas wel te zien op de streep af.

Nu hebben we op 2 bunder na alles Calgary, die 2 ha is een mengsel van 4 rassen wat nog over was her en der 😄
PieterA
@valmet6400power Wij hebben 1 perceel met ganzenschade, 1 perceel 35% overgezaaid met zomertarwe, 1 perceel met spuitschade en 1 perceel wat het randje was van een tulpenperceel. Geeneen normaal perceel dus. Ik hoop op 8.500 kg uit te komen, maar wat ik nu van anderen gehoord heb ligt tussen de 10,4 en de 11,9 ton.
valmet6400power
@PieterA
Ja daar noem je alweer een flink aantal factoren die niet bepaald opbrengstverhogend werken inderdaad. Uit interesse, wat heb je (verkeerd) gespoten in de tarwe dan? Of zat er nog een restant van iets in de tank?
PieterA
@valmet6400power Als je tulpen na tarwe teelt en je wilt in het najaar in de tarwe een bodemherbicide spuiten kom je al gauw op malibu uit. Daar zit best wat stomp in en krijg je daar veel water achteraan in de winter dan kan de tarwe daar niet al te best tegen.
valmet6400power
@PieterA
Ah, dat zal geen prettig gezicht zijn geweest dan inderdaad..
+1
steyrlanzboy
Mooi
XC 70
Morgen starten in de tarwe ook hier

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TX 34 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!