Foto van een Claas Lexion 670 lossen op de vrachtwagen, de 4 assige oplegger gaat rond vol!. Foto is geplaatst door jesperb op 19-07-2022 om 20:31:28, met 11 reacties.

Claas Lexion 670

216 foto's van @jesperb

+2
jesperb
Foto van een Claas Lexion 670 lossen op de vrachtwagen, de 4 assige oplegger gaat rond vol!

Reacties

+1
WaterDeutzer
Wil je nu zeggen dat 1 volle graantank de hele oplegger vol laadt? m³?
+3
jesperb
@WaterDeutzer zeker niet!! 3 combine’s gaan er meerdere keren naartoe voordat ie rondvol zit
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @jesperb:
zeker niet!!

Dacht ik al, maar heb er ook geen ervaring mee.
+1
MaxxuM4ever
@WaterDeutzer opbrengst
Bij ons zit tussen de 500kg en 3000kg/ha dacht ik aan opbrengst over zo’n 20 jaar gemeten. Gemiddeld kwamen wij met saldo altijd verder dan tarwe. Dit jaar weet ik het niet met die extreme tarwe prijzen.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Dat zijn nog is statistieken! Wij gaan vandaag ons laatste 7 ha graszaad dorsen en dan komt het niet meer terug in het bouwplan 😄
MaxxuM4ever
@valmet6400power zie je ook niet een makkelijker bewerkbaar perceel en eventueel meer opbrengst in je volg gewas na graszaad? Onze grond is er aardig van opgeknapt 20 jaar graszaad in het bouwplan.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Nee niet significant meer (of in ieder geval niet opvallend) in vergelijking met tarwe. We zitten 1:3 met aardappels en verhuren daarom geen land voor tulpen of broccoli of iets dergelijks. We hebben ook geen uien of wortelen, we hakselen al het stro en zo proberen we de bodem zo goed mogelijk te houden 😄
zettelmeyer
@valmet6400power wat voor bouwplan heb je eigenlijks? waarom geen uien? Mooie teelt toch
+1
valmet6400power
@zettelmeyer
Hebben we geen opslag voor, en past in een wisselvallig najaar ook helemaal niet in onze planning om de aardappels dan zo snel mogelijk weg te hebben van het land.

Hebben dit jaar 22 bunder aardappels, 24 tarwe, 12 bieten en dan 7 graszaad. En nog wat akkerrandjes maar daar hoef je verder niks aan te doen. Graszaad wordt volgend jaar wat anders, misschien gerst voor de oogst spreiding en anders gewoon tarwe ook..
+1
Ritchie
@MaxxuM4ever

Mijn vader heeft het ook best wat jaren geteeld, eerste jaar is de zaadopbrengst leidend tweede jaar de hooiopbrengst. Plusje zat hem vooral in het kunnen rijden van mest begin februari, beurde je soms 10 euro/kuub.

Wel leuke teelt hoor, oogsten was niet altijd eenvoudig met eerst maaien en daarna nog dorsen + persen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Lexion 670 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!