Foto van een Massey Ferguson Combine. Dit jaar zelf graan afgedaan.. Foto is geplaatst door Welten op 20-07-2022 om 13:17:19, met 22 reacties.

Massey Ferguson Combine

+5
Welten
Foto van een Massey Ferguson Combine. Dit jaar zelf graan afgedaan.

Reacties

+3
Hannesman
Top machine 💪 niet even een parasol de op gemaakt? 😋
+4
Welten
@Hannesman ja 2de dag wel😅
+3
dutchgamer
@Welten of was je toen al net zo rood als de combine zelf?😉
+1
Welten
@dutchgamer haha nou we waren juist kei zwart van het stof
+1
huub
@Welten dat stof beschermt ook tegen de zon..
Welten
@huub haha ja ik heb nu een mooi tintje😁
+1
MF 2725
Schitterend!
+2
Pauls
@Welten Prachtig, die stoffigheid en zwart geblakerd zijn heb ik ook ooit 10 jaar uitgehouden, maar als de motor kap geopend was, werd het stof weg geblazen, enkel je oren hadden het dan minder fijn. is dit een 500 of 510 of nog een ouder modelletje ?
+1
Welten
@Pauls het is stof happen maar heerlijk werk. Het is eigenlijk best wel ontspannend. Niet zo stress als hooien of mais afdoen. Dit is een massey ferguson 87. Van 1968
+1
Fendt926Driver
@Welten prachtig mooi om dit zelf te doen in je eigen tempo.
En misschien ook nog wel minder zaad verlies dan de grotere nieuwe combines.
+1
Welten
@Fendt926Driver ja onherstelbaar hoe weinig er bleef liggen. Ben weet ik hoe vaak de duinen gaam controleren. Voorzichtig het strooi weg pakke en dan Voorzichtig het kaf weg blazen. Is de grond dan pit vrij staat die super👍
+3
Fendt926Driver
@Welten heb het idee dat de nieuwere machines dat ook wel kunnen. Maar dat gsat ten koste van de rijsnelheid. En je wilt toch bunders maken met je nieuwe machine van ruim 2 ton.
En dan is het een afweging wat mag er liggen blijven om het in sneller werken terug te verdienen..

Maar als eigen rijder op je eigen combine ben je de koning te rijk
+1
Pauls
@Welten Ok bedankt voor de info, wss heeft mijn vader ooit met dit model gereden, motor ligt onderin ? was ook ongeveer in die periode 66-70 dat ie er mee reed, maar kan ook ander model geweest zijn. Wij hebben dan in 91 een okkazie 625 gekocht, waar we zo'n 10 jaar mee gebold hebben (zeg maar het pensioen van de combine), maar is dan nog richting marokko vertrokken met de boot. Ik heb m persoonlijk afgeleverd aan de boot, zo'n 60 km bollen, vooral leuke herinneringen, maar ook 2 jaar geknoei om alles draaiend te krijgen, verscheidene riemen van de dorstrommel kapot gereden totdat we de echte oorzaak gevonden hadden.
+1
Klein Rot
Prachtig mooi
+1
Hurli356
Bewust maar aan 1 kant een torpedo aan het maaibord gedaan?
Welten
@Hurli356 ja dan kon ik links om rijden en de pijp naar buiten laten. Zo kon ik dichter tegen de kant
+1
Fendttrisixfan
Heb je deze combine al lang?
+1
Welten
@Fendttrisixfan nee eerste jaar dat we er mee werken
Fendttrisixfan
@Welten ook dit jaar aangekocht dan? En toevallig in belgie gekocht?
Welten
@Fendttrisixfan als je terug kijkt naar mijn foto's zie je ergens dat we hem gekocht hebben .Vorig jaar ergens in het najaar. Nee was niet in belgie
Fendttrisixfan
@Welten a ok, dan is het een andere

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson Combine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!