De laatste foto van de Werklust op ons erf. Na 22000uur heeft hij plaats moeten maken voor een jongere shovel met minder uren en geen lekkages meer. Hopen dat de opvolger net zoveel uren kan maken!

Werklust WG 18C

+4
arjanvw
De laatste foto van de Werklust op ons erf. Na 22000uur heeft hij plaats moeten maken voor een jongere shovel met minder uren en geen lekkages meer. Hopen dat de opvolger net zoveel uren kan maken!

Reacties

langeniebange
Mooi werk, wat komt er weer?
+18
arjanvw

(klik om te vergroten)

+1
deufi
@arjanvw dat is een mooie shovel. Veel plezier ermee!
+2
arjanvw
@deufi @casejxu bedankt! Komt vast goed! Hij is ieder geval sterker en comfortabeler dan de vorige. Maar dat mag ook wel met 14000 uur minder en 19 jaar jonger.
+1
cb6520
@arjanvw mooie shovel, ga je hier ook mee op de kuil?
+1
arjanvw
@cb6520 misschien wel, van de winter maar eens bekijken, dan moet de kuilverdeler pas gemaakt worden voor aan de shovel.
fiat1000DTsuper
@arjanvw

Mooi ding! Heb met zo 1tje nog de kuil gedaan. Beviel prima!
+1
arjanvw
@fiat1000DTsuper hij is mooi wendbaar en veel zicht rondom.
mdoornekamp
Hij ziet er van afstand nog wel redelijk uit
+1
arjanvw
@mdoornekamp hij was nog wel aardig strak. Van het voorjaar nog nieuwe voorspadborden erop gezet, toen was het meeste roest weg!😉
+1
casejxu
Mooie vooruitgang! Veel werkplezier gewenst! Al zou dat wel lukken geloof ik😄
2850Johndeere6R
Blijf altijd een dingetje afscheid nemen voor een vertrouwd iets, maar het mooie is in dit geval Wat een prachtig mooie shovel voor terugkomt. Heel veel plezier en geluk gewenst met je nieuwe aanwinst💪🏼
+1
arjanvw
@2850Johndeere6R Bedankt, deze kwam op ons pad omdat we weten waar hij weg komt en wat voor werk ermee gedaan is. Ondanks dat het niet gepland was wilde we dit niet laten lopen.
+2
Ruben-Wind
Mooi werk Arjan! Een waardige vervanger ook, dan ben je die werklust snel vergeten. Doe je hier ook mee stro laden?
+1
arjanvw
@Ruben-Wind In het land laden we met de trekker, in de schuur met de shovel omdat die wendbaarder is. Stro afleveren doen we ook met de shovel. We hebben de wielen overgezet van de Werklust op deze, dus kunnen we het land er wel mee in
+1
CaseCS130
Die zal vast gewoon weer een nieuwe eigenaar krijgen, tjonge wat kan dat spul lang mee.
Die case ook een prachtig ding, wel van 6 naar 4 cilinder nu. Maar nog groot en sterk zat voor alle boerderij werk.
+1
arjanvw
@CaseCS130 die Werklusten kunnen idd lang mee, maar hebben ook geen eeuwig leven zonder reparaties. Het was een fijne shovel, maar ben blij dat we de shovel nu ergens neer kunnen zetten zonder lekbak eronder.. Ondanks 2 cilinders minder heeft hij meer power dan de Werklust, (komt ook door urenstand) scheelt ook dat er 2 minder diesel hoeven te hebben!😀
CaseCS130
@arjanvw Ja aan alles komt een einde en altijd sleutelen gaat ook vervelen. Mooi dat je de historie weet van de nieuwe, dat geeft toch wat meer vertrouwen.
arjanvw
@CaseCS130 klopt! Nu dat toch speelde hadden we ook nog een hele mooie 18F bekeken. Die was fors duurder met 6000 uur meer. Daar was de voor en achteras al gereviseerd en knikpunt werd gedaan bij afleveren. Zo één heeft al een aardig ruig leven gehad.
Ruben-Wind
@arjanvw gelukkig gebruikt z’n 6 cilinder ook niet veel, zat altijd rond de 11 l per uur met inkuilen.
arjanvw
@Ruben-Wind dat valt mee. We voeren er pas sinds enkele dagen mee, dus weet niet wat nu het verschil is. De nieuwere F van Werklust zit een JD in, denk niet dat die zuiniger is dan een FPT.
Ruben-Wind
@arjanvw ja met voeren was die minder zuinig geloof ik. Gaat vaak volgas vooruit volgas achter uit. Tank is wel te klein op die shovels vind ik. Meestal met het avond eten tankte altijd.
arjanvw
@Ruben-Wind de 18C gaat maar iets van 130 liter in.
Mooie shovel geworden met die brede banden eronder, de velgen maken het af 😁
+1
arjanvw
@MaartenMandemaker vooral de kleur hé!😂
+1
@arjanvw Jazeker 🤣
mdoornekamp
Heb je de snelwissel al klaar?
Ruben-Wind
@mdoornekamp @arjanvw werklust snel wissel laten maken/ gemaakt?
arjanvw
@mdoornekamp @Ruben-Wind We hebben een oude snelwissel van een Werklust op de kop getikt en die ervoor gemaakt. Was de bedoeling om van 2 één te maken dat het een beetje compact bleef. Dat bleek in mijn hoofd makkelijker dan in die van de constructie man. 🙈Uiteindelijk is het een adapter geworden die er ook voor weg kan. Het werkt wel, maar ben er nog niet heel enthousiast over. Denk dat ik toch langzaam overal Volvo haken erop ga maken..
Ruben-Wind
@arjanvw ah zoiets hadden we bij kruijer ook gemaakt. Maar dan moest jij je nette snelwissel kapot snijden en dat doet natuurlijk niemand.

Sportel had ook een werklust snelwissel voor de case maar ff zo wat laten maken koste 4000€ toen.
arjanvw
@Ruben-Wind klopt, dat was ook zonde geweest, lastige was ook om hem sterk genoeg te maken. De Werklust heeft soort van 4 punt ophanging en de Case 3.

Heb ik ook naar geïnformeerd, die prijs zit nu op 6500,-...
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
Denk dat ik toch langzaam overal Volvo haken erop ga maken

Dat is het mooie van een adapter.
Je hoeft niet ineens alles te veranderen.
De ahlmann snelwissel setjes aan mijn shovel kosten tussen de 4 en 800 euro gebruikt.
Tot ik ze er allemaal af moet slijpen om naar nieuwere ahlmann koppelingen te gaan. Dan zijn ze 250 waard
+1
JohnDeere5085
@Fendt926Driver das ook altijd duur geintje om rekening mee te houden met aankoop van nieuwe shovel idd, als je voor dik 10 aanbouwdelen andere koppelingen moet maken is paar honderd zo weg...
arjanvw
@JohnDeere5085 10 werktuigen heb ik niet, maar voor Volvo varieert het tussen de 300 en 450 voor een set. Dus dat ga je niet redden met een paar honderd euro. En sommige werktuigen zijn ook lastig te veranderen. Neem bv de palletvork, moet je complete platen laten snijden en dan moeten de haken er nog aan.
dx11
Quote Reactie van @arjanvw:
moet je complete platen laten snijden en dan moeten de haken er nog aan

Waarom niet platen met snelwissel er meteen aan laten snijden? Dan ben je voor 250 euro klaar
+1
arjanvw
@Fendt926Driver dat klopt, jammer dat er geen uniforme snelwissel zijn voor shovels zoals met voorlader wel is.
a3vandiejen
Prachtige shovel, veel werk plezier met de nieuwe aanwinst.
arjanvw
@a3vandiejen Bedankt, komt vast goed!
Fast Eddy
Veel plezier met de nieuwe aanwinst. Jammer dat er langzaam een einde komt aan het Werklust tijdperk. Nog overwogen om naar een Ljungby te kijken?
+1
arjanvw
@Fast Eddy bedankt, ja die Werklusten blijven mooie machines om te zien. Een gebruikte Ljungby zijn er hier niet te koop rond de 10-11 ton. Nieuw is voor ons geen optie. Deze heeft 7500uur.
Fast Eddy
@arjanvw

Dat zijn de keuzes die je soms moet maken. Nu kunnen jullie weer een mooie tijd vooruit en onderdelen zijn ook niet zo`n probleem meer. De Werklust gaat voor export weg?
+1
arjanvw
@Fast Eddy Klopt!

Dat weet ik eigenlijk niet wat het LMB ermee gaat doen. Heb verteld wat de punten zijn waarom we hem weg wilden doen, de rest is voor hun.
Fast Eddy
@arjanvw

LMB? Niet via Tempel?
+1
arjanvw
@Fast Eddy Hij is bij Oosterhof ingeruild voor een nieuwe, zodoende kwamen we daar terecht. Tempel heeft bijna geen inruil en dan moet die je ook nog passen. Service is wel echt super daar.
+2
joozt
Prachtige shovel! Veel succes ermee!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust WG 18C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!