Foto van een Fendt 412, 5e snee grasklaver stalvoeren😎. Foto is geplaatst door J asper op 21-07-2022 om 20:05:48, met 26 reacties.

Fendt 412

+1
J asper
Foto van een Fendt 412, 5e snee grasklaver stalvoeren😎

Reacties

J asper
Rest niet zo mooi helaas.

(klik om te vergroten)

johndeere6230
@J asper

Aii, naam kan verder onderhand wel naar klavergras, ipv grasklaver 😜
J asper
@johndeere6230 Hoe moet ik dit dan noemen? Zelfde stuk🙈🙈🤕

(klik om te vergroten)

johndeere6230
@J asper

Hooi op stam...🥲

Goed droog bij jullie of niet? Nog regen gehad vandaag?
J asper
@johndeere6230 Klopt, gellukig wel een kleine 20 mm gehad nu. Veel te weinig maar beter dan niks🙈

(klik om te vergroten)

zettelmeyer
@J asper mooie Sahara daar! Kun je niet beregenen?
J asper
@zettelmeyer Die sahara niet, dit stuk waar ik aan stal voeren ben zit wel een bron van toen er lelies hebben gestaan.
zettelmeyer
@J asper vant winter maar eens een haspel kopen dus als verzekering.... denk dat het alleen maar droger word
J asper
@zettelmeyer Hebben allemaal stukjes maar een paar echt mooie stukken wat je kunt beregenen. Ik weet het niet maar ik denk/hoop dat het pech is. Voor 2017/18 nooit zo erg geweest dat kan niet zomaar in een jaar zo radicaal om slaan. Zoals vorige jaar was het weer gewoon een ouderwetse Nederlandse zomer. Maar dat we nu weer zo droge zomer kregen valt wel weer tegen….
+1
Fendt612e
@zettelmeyer heb er nog een voor Jasper 2 jaar oud, breng m zo aan de andere kant van Rune op die berg stroomt het water mooi hier heen😜
johndeere6230
@J asper

Aii... naja mooi begin die 20 mm, al zal het op het zand voor het echt wat doet nog niet voldoende zijn waarschijnlijk...

Nog niet aan een haspel zitten denken? Al is het op gras vaak ook meer emotie dan echt rendabel.. of zaai je liever met klaver door dan?
J asper
@johndeere6230 Voor het grasland is het veel en veel te weinig. Voor de mais heel erg best. En die staat overal gellukig ook nog mooi. Dus de mais gingen we sowieso niet beregenen.

Gras hebben we in totaal meer dan 20 stukken dat is op de meeste stukken geen doen. Dan nog gasolie en een boel kosten…. Hopen maar dat het weer een beetje bij trekt en als er een stuk ineens niet meer bij trekt dan komt er mais in. Is alleen wel jammer van alle stukken waar de klaver mooi stond. Gras verdroogt sneller maar komt als het verdroogt is ook eerder weer. Als klaver verdroogt is het vaak weg… dus hoop dat dat hier nog weer wat wordt want hij deed het net zo mooi.
+1
J asper
@johndeere6230 Hier hoort klaver te staan 🙈
J asper

(klik om te vergroten)

Baltus_steyr
@J asper is rode klaver dan geen optie, of rode klaver met lucerne? Of kruidenrijk? Dan wortel diep weg en die kan goed tegen droogte.... Dan kun je ook rustig blijven stalvoeren! In droge zomers heeft dat zeker een groter voordeel. In de nattere zomers zul je met gewoon gras meer af halen , maar gemiddeld gezien..?!!
J asper
@Baltus_steyr Zat vorig jaar een hele vracht rode klaver in! Heel mooi spul alleen is er allemaal al uit is alleen nog maar witte.
Baltus_steyr
@J asper owe oke. Dan heb ik niks gezegd 😁 Heb je het perceel altijd kort gemaaid dan? Want ik heb het idee dat je de rode klaver en lucerne niet te vaak kort moet maaien en wel een aantal keer goed moet laten bloeien, anders maai je hem eruit..
+1
J asper
@Baltus_steyr We stalvoeren hem altijd en als je er eenmaal begint blijf je de rest van het jaar bezig op dat stuk dan weet je wel hoe het gaat en hoe vaak je hem maait.

(klik om te vergroten)

Zit nog wel wat rode klaver in, alleen op de koppen groeit niks meer. Mischien ook wel niet gek. Kan het wel diep wortelen maar diep wortelen in woudzand heeft ook geen zin denk ik. Mais staat gellukig nog wel heel goed zeker na 20 mm hopen dat dat zo blijft. Maar voor gras is het een bar bar slecht jaar. Vorig jaar is er onwijs veel gras van dit stuk gekomen nu de helft denk 🙈
J asper
@J asper We zijn inmiddels 2 maanden verder maargoed😅🙈

(klik om te vergroten)

Baltus_steyr
@J asper een lichte snede zo te zien?!! Wil dit nog een beetje melken????
+1
J asper
@Baltus_steyr Jawel hoezo zou het niet willen melken? Liever te kort gras dan te lang gras. Ben mijn groeitrappen ook kwijt dus moeten toch een keer beginnen.

Voer een dikke halve wagen nog geen volle bak vers gras van dit spul 😅🙈
Baltus_steyr
@J asper ja kort gras is zeker wel goed, ik bedoel dit is toch het eerste gras weer sinds de droogte? Dat het wat minder mooi gras is ipv als je al een snede gras hebt gemaaid, dan loopt die weer mooi uit met mooie kwaliteiten. Uit de droogte heb je toch vaker wat ouder, verdroogde gras wat mischien niet zo mooi melkt!
J asper
@Baltus_steyr Dit stuk heb ik half schoon gemaaid andere helft niet, zit 0,0 verschil in weten we dat ook weer.🙈
Baltus_steyr
@J asper oke. je zou haast zeggen dat een schone wei dan weer mooier gras op komt maargoed haha!
+1
J asper
@Baltus_steyr Plekjes waar wel gras stond wel, alleen waar zoveel stond dat het de moeite van het ophalen amper waard was zie je geen verschil.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!