Foto van een Fendt 412, hooien met mooi weer.. Foto is geplaatst door J asper op 21-07-2022 om 20:18:23, met 18 reacties.

Fendt 412

+1
J asper
Foto van een Fendt 412, hooien met mooi weer.

Reacties

dx11
Lverdroogd gras op de composthoop? Niet wachten tot er weer regen komt?
+1
J asper
@dx11 Schouwpad rommel. Als we dat laten liggen en zeker met dit weer wordt het daar een jacobskruid kwekerij 🙈
Baltus_steyr
@J asper pfuu dan heb je nog wel een wat meters schouwpad. Hier draaien ze het goddomme ook altijd zo weer het land op. heb je het net glad gemaakt en gekuild komen hun weer een keertje langs!!
J asper
@Baltus_steyr Idd🙈🙈 en als je het laat liggen heb je een een dikke riggel. En allemaal onkruid zoals jacobskruid🙈
Baltus_steyr
@J asper dat jacobskruid heb ik hier nog geen last van. Wel dat er soms zuring mee komt. En daar heb ik een ontiegelijke hekel aan!!
J asper
@Baltus_steyr 2020 was het hier bar en boos in het land. Dagen aan steken geweest… En bleef maar weer komen ergste stuk maar mais in gezet toen. Vorig jaar niks geen last. Maar dit jaar staan de bermen en de perceelsranden ook weer vol 🤦🏿‍♂️
Baltus_steyr
@J asper bah, wij gaan hier regelmatig even met de quad in de ronde met een kleine handspuit. dat werkt heel makkelijk en goed, maar soms kan ik het voor een maaibeurt niet redden en dan wordt het wel mee gemaaid, dat is dan minder!
J asper
@Baltus_steyr Als je het doodspuit is het nog steeds giftig! Dan was het niet zo moeilijk om er af te komen dan hadden we het wel laten spuiten toen.
dx11
@J asper hier komt die zooi gewoon uit de snelwegberm. Ook veel werk van dat mooie gele plantje
Baltus_steyr
@J asper met de quad spuiten we de zuring bedoelde ik. Bij me oom waar de pinken lopen(stuk van huis af) daar komen langs de grote weg ook al jacobskruid in te staan. Die halen we zeker met de hand weg
+1
Fendt280S
Ik was afgelopen weekend in Nederland. Wat een hoeveelheden van dat jacobskruiskruid overal. Niet normaal.
Baltus_steyr
@Fendt280S klopt. Als je er een beetje op gaat letten schrik je ervan hoeveel er links en rechts er wel niet groeit. Eigenlijk dikke schande van de gemeente/provincie!
+1
Fendt280S
@Baltus_steyr misschien komt het wel door het verschralen van de bermen omdat maaisel wordt afgevoerd. Hier in Frankrijk wordt alleen geklepeld en zie je helemaal geen jacobskruiskruid.
BuvaM
@Fendt280S Kan.
Maar in Nederland staat het ook meer op de plaatsen waar de afgelopen 5-10 jaren aan de weg gewerkt is, in die bermen is vaak een mengsel met jakobskruid gezaaid en vandaaruit verspreidt het.
Claas Holland
@BuvaM ze willen juist die bloempjes voor de bijen enzo, hier maaiden ze vorig jaar ergens in eind oktober...
Fendt280S
@BuvaM als dat zo is, is het gekkenwerk. Hadden ze beter boerenwormkruid kunnen zaaien. Lijkt overigens sterk op jacobskruiskruid.
Claas Holland
@Baltus_steyr verschrikkelijk veel, te veel eigenlijk. maar ja ze willen graag veel bloempies in de berm voor de bijen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!