Foto van een Petter AVA1. De naam Petter zal bij velen bekend zijn van de motoren.In een smederij in in een dorpje in het zuiden van Nederland, het Brabantse Diessen ontstond echter eind jaren 40, beg

Onbekend Zelfrijder

+3
Jotke
Foto van een Petter AVA1. De naam Petter zal bij velen bekend zijn van de motoren.

In een smederij in in een dorpje in het zuiden van Nederland, het Brabantse Diessen ontstond echter eind jaren 40, begin jaren 50 het idee om een zelfrijzend melkkarretje te ontwikkelen. Met dit gemotoriseerde wagentje kon de boer heel gemak de melkbussen vervoeren van en naar het land om aldaar de koeien te melken. De motor die hierop gebouwd werd was de Petter. Deze werd ook de naamgever van het wat bleek geliefde melkwagentje uit de smederij van de Gebroeders van Dal uit Diessen. Ze werden na mijn weten door heel het land verkocht. Vandaag de dag zijn er velen nog in handen van liefhebbers die deze opgeknapt hebben waaronder deze die van iemand uit het geboortedorp van de Petter, Diessen is. Deze was te zien op het oltimergedeelte van de Baarschotse jaarmarkt. Een "gehucht" dat van oudsher onder Diessen valt( wat weer sinds 1997 bij Hilvarenbeek, bekend van de Beekse Bergen hoort).

17-07-2022, Baarschot( Diessen).

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Zelfrijder en hebben de trefwoorden poseren , jaarmarkt baarschot , diessen , Baarschotse jaarmarkt , Petter , Petter melkwagen en baarschotse jaarmarkt 2022 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!