Sinds deze week is onze “oude” Dezeure 3-asser ook voorzien van afdekluiken. Door de goede ervaringen met de kleppen op onze nieuwe 3-asser hebben we toch gekozen om ook nieuwe te laten monteren o

Dezeure Dumper

+9
Gavrie Willemsen
Sinds deze week is onze “oude” Dezeure 3-asser ook voorzien van afdekluiken. Door de goede ervaringen met de kleppen op onze nieuwe 3-asser hebben we toch gekozen om ook nieuwe te laten monteren op onze oudere 3-asser. Zo hebben we 2 bijna exact dezelfde combinaties. Wel met 15000 uren verschil, dat dan weer wel…

Reacties

+3
Saeghershof
Zelf opgebouwd?
+5
Gavrie Willemsen
@Saeghershof nee, dat heeft een LMB gedaan dat sinds kort een steunpunt hier in de buurt is geworden voor de verafgelegen Dezeure fabriek.
fendt509-power
@Gavrie Willemsen bij mariën lbm laten monteren?
+1
Gavrie Willemsen
@fendt509-power nee bij Dries Bernaerts uit Wuustwezel, dat is een steunpunt van Dezeure. Hij is ook Deutz dealer
+4
deufi
Ideaal die kleppen op de kar. Voldoe je gelijk mee aan de regelgeving voor verplicht afdekken.
+5
Gavrie Willemsen
@deufi nogthans ben ik hier in de buurt nog steeds de enigste die er mee rondsnort…
+1
deufi
@Gavrie Willemsen hier rijden er steeds meer mee, maar het gros ook nog steeds niet. Scheelt dat je ze altijd achteraf erop kunt zetten, en dat schijnt vaak nog goedkoper te zijn dan af fabriek bij aankoop van een nieuwe kieper.
+7
Gavrie Willemsen
@deufi hier krijg je 50% subsidie van de overheid, dat scheelt ook weer 😅
Jeroen 86
@Gavrie Willemsen hier rond brussel zie je heel veel afdekkleppen. En afdekzeilen. Maar hier komt ook meer en meer controle op. Bij de grondwerker waar ik soms rij. Hebben ze 8 gronddumpers waarvan 6 met kleppen en 1 met zeil. Kleppen hebben mijn voorkeur.
Mdbm
@deufi Is dat afdekken verplicht voor traag verkeer in België? Ik doe het nooit.
Saeghershof
@Mdbm ik weet wel da ze boetes uitschrijven voor als de lading er boven uitkomt.
+1
deufi
@Mdbm België weet ik niet exact. Nederland voor mogelijk afvallende lading wel. Ik dacht gehoord te hebben dat België vergelijkbare regels heeft of gaat krijgen.
+1
toonvanbergen361
Dat is een hele constructie!
+5
WaterDeutzer
Ziet er degelijk uit! Maar kan nog beter....
Het ganse kopschot kan slangloos. Mijn visie: wat niet beweegt uitsluitend in leidingen.
Bovendien doen slangen vastzetten met leidingklemmen slangbarsten versnellen.
Deze visie heeft mij in het verleden opdrachten doen binnenhalen voor sideloaders tegen een grote Zweed als concurrent.
+1
rubencasecs
@WaterDeutzer als je 1 x de juiste buigingen heb vd leidingen is dat goedkoper denk ik?
+1
casejxu
@rubencasecs persen van een slang gaat minder arbeid in zitten denk ik. En het monteert veel makkelijker vind ik
WaterDeutzer
Quote Reactie van @rubencasecs:
als je 1 x de juiste buigingen heb

Klopt. Ik doe het graag, maar het blijft rekenwerk als er meerdere buigingen in meerdere richtingen op 1 buis zitten. Slangen en perskoppelingen zijn tegenwoordig niet meer zo duur.
Dat maakt dat leidingwerk nog steeds meer kost in aanlegtijd. Een Beco zal ook daardoor duurder in aanschaf zijn dan een Dezeure. Maar uiteindelijk goedkoper per werkuur.🧐
+1
Gavrie Willemsen
@WaterDeutzer Beco is 10 % duurder maar is dan ook een A+ product. Beco staat in België aangeschreven als de Crème de la crème…
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
Crème de la crème

Ik ken de eigenaar van Beco persoonlijk, ben er voorheen meermaals geweest. Maken nog veel meer moois, bijvoorbeeld lange sloopgieken voor kranen. Gaan er nu 1 voor 55m hoog maken aan een Liebherr.
+2
Mauritsdb
Lijkt wel precies hetzelfde systeem als op beco dumpers. Enige verschil is dat die wel alles met leidingen doen al begrijp ik dat het eenvoudiger is om een paar slangen te trekken.
+1
Gavrie Willemsen
@Mauritsdb ja dat systeem is van het merk “VaCo”, afkomstig uit Nederland
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Mauritsdb:
verschil is dat die wel alles met leidingen doen

Werken beiden evengoed, maar de gebruiker met slangen merkt dat verschil pas na een paar jaar. Die ellende en kosten heeft de fabrikant met leidingen al gemaakt met meerwerk in aanleggen.🧐
CoenNijenhuis
@WaterDeutzer Komen er al gauw weer nieuwe filmpjes van sideloaders op Youtube Nico? Blijf het machtig interessant vinden!
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @CoenNijenhuis:
Komen er al gauw weer nieuwe filmpjes

Even stilte voor er iets nieuws komt: kabelhaspel sideloader 45ton heffen van stroomkabel op een rolletje van 4m rond en 6m lang. Maar dat duurt nog ff.😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dezeure Dumper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!