Foto van een AGCO DT 265 op de Baarschotse jaarmarkt.17-07-2022, Baarschot( Diessen).. Foto is geplaatst door Jotke op 26-07-2022 om 20:03:59, met 14 reacties.

Same 265

+2
Jotke
Foto van een AGCO DT 265 op de Baarschotse jaarmarkt.

17-07-2022, Baarschot( Diessen).

Reacties

Albert Peters
Misschien niet slim maar wat is AGCO?
+5
Mauritsdb
@Albert Peters AGCO is het moederbedrijf van Valtra, Fendt, MF, Challenger, Fella dacht Laverda ook en nog een rijtje waarschijnlijk. In amerika hebben ze trekkers en maaidorsers onder de naam AGCO verkocht. Of er zijn er ook waar agco-allis op staat en dat lijken dezelfde als die waar deutz-allis op staat. Hoe dat precies zat weet ik ook niet. Misschien vindt iemand anders het leuk om ons nog wijzer te maken?
wim-same
@Mauritsdb Ik dacht dat Laverda New Holland geworden was. Fella zou ik niet weten
Mauritsdb
@wim-same Oke zou ook kunnen. Ik weet wel van laverda dorsers als fiatagri. Dacht dat new holland uit cayson voortkomt. Heb ooit eens een plaatje van een "moderne" laverda gezien die veel leek op n fendt of mf combine. Vandaar die aanname.
wim-same
@Mauritsdb Fiatagri is New Holland geworden. Clayson is New holland geworden, en de Fendt en MF combines zijn van het deense
Dronningborg afkomstig, die toen het nog Dronningborg was Deutz-Fahr combines bouwden, en daarna overgenomen werd door AGCO.
Mauritsdb
@wim-same 👍Weer wat geleerd!
+2
Fast Eddy
@wim-same

Het zit iets anders volgens Wikepedia en een beetje zelfkennis.
Laverda behoorde inderdaad tot Fiatagri en later is het New Holland geworden.
Toen Case IH en New Holland samen gingen moesten ze een aantal fabrieken afstoten, De Case IH fabriek in Doncaster, de New Holland fabriek in Breganze en New Holland fabriek in Winnipeg.
Argo groep van Landini en Mc Cormick heeft toen de fabriek van New Holland in Breganze overgenomen en weer omgedoopt tot Laverda. Jaren later heeft de Argo groep Fella ook overgenomen.

Toen de Argo groep in zwaar weer kwam hebben ze Laverda en Fella aan Agco verkocht.
De Agco combines worden inderdaad in Denemarken gemaakt en de oude Laverda fabriek is nu een ontwikkel en kennis centrum geworden en de merknaam Laverda is verdwenen.
+2
ljdekker
Deze trekker is onder heel wat namen verkocht; deutz-allis, same, Massey Ferguson, om maar wat te noemen
wim-same
@ljdekker Ja klopt. en ook nog onder Lamborghini.
Jotke
Quote Reactie van @ljdekker:
same

Klopt. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat de eigenaar van deze er een onder de naam SAME had. Misschien heeft ie er twee?

Dat zou ik even moeten checken bij @eddyscania of @Wardcase .
+3
806
Deutz heeft toen allis chalmer gekocht dat was geen succes
de luchtgekoelde motoren zijn ook nog ingebouwd.
Het avontuur van deutz heeft 1 miljoen dollar per dag verlies opgeleverd .
+3
ljdekker
@806 het deutz avontuur in Noord Amerika was een drama. Heb zelf een Amerikaanse Deutz DX, maar het viel in die jaren niet mee om voet aan de grond te krijgen in het conservatieve noord Amerika
SJB533
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van AGCO DT 240 naar Same 265

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same 265 en hebben de trefwoorden poseren , agco , jaarmarkt baarschot , Baarschotse jaarmarkt en baarschotse jaarmarkt 2022 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!