Foto van een John Deere 7810Afgelopen dagen in Denemarken bij bekenden op het melkveebedrijf wezen kijken en ook een loonbedrijf in de buurt bezocht.Met deze combi worden de koeien gevoerd op het melk

John Deere 7810

+5
new holland koen
Foto van een John Deere 7810
Afgelopen dagen in Denemarken bij bekenden op het melkveebedrijf wezen kijken en ook een loonbedrijf in de buurt bezocht.
Met deze combi worden de koeien gevoerd op het melkveebedrijf. De wagen is 32 kuub.

Reacties

+3
new holland koen
Met deze Volvo L60H wordt de mengwagen geladen. Dit heb ik er zelf ook 2 dagen gedaan. Wat een luxe zo'n Volvo, als je een Ahlmann AZ14 gewend bent. Al zou ik hier thuis de zwekgiek snel missen.

(klik om te vergroten)

rommert14
@new holland koen ziet er aardig groot uit, bij wie is dit?
+1
valmet6400power
@rommert14
Niet bij jullie op een dependance? 😂😂
rommert14
valmet6400power
@rommert14
Een andere locatie
rommert14
@valmet6400power Oh haha nee dat niet
new holland koen
@rommert14 Worden zo'n 300 koeien gemolken en al het landwerk wordt zelf gedaan.
Vandaar ook die grote Volvo, die moet ook de kuil aanrijden met inkuilen.
rommert14
@new holland koen wordt ik niet veel wijzer van, alles zelf doen met dat aantal koeien is hier meestal niet zo'n groot succes.... tenzij het met gezinsleden gebeurd natuurlijk.
zettelmeyer
@rommert14 kan het voor jullie wel uit dan?? Gaan ook steeds meer zelf doen jullie
rommert14
@zettelmeyer wij hebben er geen volk op zitten, ik en mn pa maaien, mn broertje harkt en mn zusje en mn moeder zijn op de boerderij. Anders hadden wij het ook niet gedaan denk ik.
new holland koen
@rommert14 Idd met eigen arbeid, stagelopers en af en toe eens een hulpje. De gedachte was ook dat er niet genoeg werk is voor een hulp in alleen de stal. Om zo meer op het land te doen kan deze hulp wel goed 'benut' worden. Inmiddels is een zoon van school af en doet hij ook veel werk.
rommert14
@new holland koen ja zo dan kan het wel ja
massey6160
@new holland koen is dit in Fjeslo?
new holland koen
@massey6160 Jij mag niet meer raden!
Ook bekend daar dus?
+1
massey6160
@new holland koen ik heb daar stage gelopen in 2012. Toen waren ze die grote stal aan het bouwen. Hele fijne mensen! En een heel mooi bedrijf. Zeker nu ze alles in eigen beheer doen. dat deden ze toen nog niet.
new holland koen
@massey6160 Ahh vandaar. Ja dat klopt inderdaad. Sinds die tijd is het machinepark flink uitgebreid daar.
Hadden ze toen de 7710 wel al of nog niet? Daar zijn ze mee begonnen met zelf inkuilen.
+1
massey6160
@new holland koen nee die is vlak daarna gekomen. Op mijn profiel staan nog wel foto's als het goed is
new holland koen
@massey6160 Ik zal eens kijken. Ik ben er in 2011 ook geweest, toen waren ze nog niet met de nieuwe stal bezig maar de plannen waren er al wel.
+1
ljdekker
Zie je niet vaak dat men er voor kiest om het landwerk weer zelf te gaan doen. Uitbesteden komt eerder als bedrijven groeien, terwijl zelf doen dan juist Interessant wordt
new holland koen
@ljdekker Is ook deels hobby. Er staan 9 John Deeres op het bedrijf...😜
Ook zou het economisch interessant moeten zijn en zoals al genoemd om genoeg werk te hebben om eventueel persooneel aan het werk te houden.
Ritchie
@ljdekker

Grote punt wat ik 'n beetje zie bij grote veehouders is dat het werk in en rond de stal makkelijker/stabieler te organiseren is dan met landwerk erbij. Iedere keer volk wat op de mesttank/maaier/hakselaar moet zitten wat je vervolgens in de stal mist, capaciteit ligt bovendien vaak lager dan de loonwerker, minder arbeidspieken etc.
+1
rommert14
@Ritchie tot je op een gegeven moment zoveel areaal hebt dat grote machinrs uit kunnen, onze loonwerker heeft ongeveer 8a900 hectare gras per snede en heeft 2 hakselaars draaien, wij hebben 440 hectare per snede...
PieterA
@Ritchie Ligt er ook een beetje aan of het je hobby is om personeel te regelen. Een loonwerker zit de helft van de dag met klanten aan de lijn en de andere helft met zijn personeel. Dan moet je niet ondertussen willen proberen om elk uur 80 melkstellen onder te hangen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!