Kijk, daar heb je Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × met een Celli Lothar (grondbewerking).Vanmiddag een perceel waar gerst had gestaan ingezaaid met Italiaans raai. (50 kg/ha) En nu maar hopen op een p

Celli Lothar (grondbewerking)

+2
radium45
Kijk, daar heb je Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × met een Celli Lothar
(grondbewerking).
Vanmiddag een perceel waar gerst had gestaan ingezaaid met Italiaans raai. (50 kg/ha) En nu maar hopen op een paar drup regen want het is er akelig droog aan het worden.

Reacties

Fast Eddy
Gezaaid als groenbemester of om er nog een snee gras af te halen dit jaar?
+1
radium45
@Fast Eddy extra dik gezaaid met de bedoeling deze nog een keer te kunnen maaien.
Fast Eddy
@radium45

Duidelijk.
Was het stro opgeperst of verhakseld?
+1
radium45
@Fast Eddy wat kon zien aan de grond, was dit aan kleine baaltjes geslagen en ouderwets met de hand opgestoken want ik kon geen rijsporen van een shovel of zoiets ontdekken.
Fast Eddy
@radium45

Zuinig zijn op de bodem is altijd goed. De frees maakt in gras mooier werk dan in stoppelland. Of verbeeld ik mij dat?
+3
radium45
@Fast Eddy ik heb hier, omdat de grond kurkdroog was met heel weinig omwentelingen op de frees gewerkt en vrij snel gereden om iets struktuur in de grond te houden. Je kunt het op de foto niet zien maar dit is pittige grond. Als je hier in de herfst mais van het land haalt dan mag je gelijk de bezem en borden aan de weg zetten.
Fast Eddy
@radium45

Duidelijke uitleg. Dit lijkt mij ook wel aardig kleiachtig. Bij jullie in de Achterhoek zijn dus ook aardig bonte percelen.
+1
radium45
@Fast Eddy ja inderdaad. Het varieert van schraal klapzand tot rivierklei van 90 %
En dat maakt het dan ook wel weer leuk.
+1
Fast Eddy
@radium45

Zo zie je maar dt elke streek zijn charmes heeft. Bij ons is het van zandgrond naar leem met veel keien en af en toe een veenplek waar je in weg zakt.
+2
2850Johndeere6R
Riekt naar vakwerk💪🏼
+2
CaseCS130
Is het al een heuse Hissink groep ondertussen?
+2
radium45
@CaseCS130 wij groeien uit ons jasje door al die verschillende werkzaamheden door het hele land zodat we met meerdere vestigingen gaan werken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!