26 juli 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 met Kverneland/Rau/Vicon veldspuit.De combinatie waar ik het meeste op zit. Met deze combinatie kan ik lezen en schrijven.  Voordat we deze spuit hadd

Deutz-Fahr Agrotron 120

+7
PieterA
26 juli 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 met Kverneland/Rau/Vicon veldspuit.

De combinatie waar ik het meeste op zit. Met deze combinatie kan ik lezen en schrijven. Voordat we deze spuit hadden spoot mijn vader altijd. Die was wat secuurder dan ik (Hij was een echte vakman qua trekkerrijden). Als ik ergens 20,5 liter van moet spuiten gooi ik er 2 bussen van 10 liter in,maar hij deed er dan exact 20,5 liter in.

In 2012 is dit spulletje samengesteld, aanpassingen toen waren banden van de spuit van 600/65R38 naar 650/65R42 en D-gps voor de sectiecontrol. In 2014 kwam daar gps voor het recht rijden bij.

Dat recht rijden kon ik al, maar sinds die tijd kreeg ik een smartphone en kon ik veel meer op een schermpje kijken, maar dan moest er wel voor gezorgd worden dat de spuit recht bleef gaan.

Er zitten 2 pompen op en ik spuit altijd op de gewone 540 aftakas met 1150 motortoeren. Er stonden 13.000 hectaren op de spuit toen we hem kochten en nu staat hij op 35.000 hectare.

De spuit is 40 meter en dat is wel een mooie maat bij het beregenen. Ook de kunstmeststrooier kan die breedte mooi aan. Een jaar of 3 nog moeten investeren in doppen (agrotop turbodrop tdxl 110-04 en agrotop turbodrop 110-05 om zo met minder drift te kunnen spuiten (verplicht).

Deze trekker heeft inmiddels 13.500 uren, waarvan 7.000 bij ons. Hij bevalt nog goed. Op de volgende spuittrekker wil ik nog electrische ventielen en een variabele transmissie of geen spuittrekker meer, maar een Condor.

Reacties

+7
Fendt926Driver
Het middelgebruik afronden ken ik hier ook.
Maar vindt het ook een sport om met (iets ) minder middel als voorgeschreven toch een schoon land te hebben.
Maar soms moet je ook erkennen dat iets meer middel beter was geweest.
Spuit gaat hier weg.
Met de paar hobbymatige hectares per jaar straks het dure nieuwe vulsysteem moeten aanschaffen en de keuring en alles er omheen is het niet langer rendabel om zelf te doen
+3
toonvanbergen361
Zeer mooie combinatie! Goed verhaal over tractor en spuit
+7
PieterA
Foto van de voorkant

(klik om te vergroten)

Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3
+5
Siete
Ook hier weer een mooi duidelijk verhaal bij. Ik kan dat zeer waarderen. Lees je topics altijd met veel interesse ook al reageer ik niet bij allemaal.
+5
Quintto
@Siete inderdaad, Pieter is echt een aanwinst hier met zijn mooie en duidelijke verhalen
a3vandiejen
Mooie foto en verhaal.👌
mdoornekamp
Sta je op 225 spoor of smaller
+1
PieterA
@mdoornekamp vaste spoorbreedte bij ons is 2,05. Dat komt het best overeen met rijafstanden in de verschillende teelten.
+1
Deutz78
Leuke foto met een mooi verhaal er bij!
+2
MaxxuM4ever
Zet die condor maar op het lijstje van de Sint, alle wielen aangedreven en staat altijd klaar. Mijn broertje spuit ook met een zelfrijder sinds een aantal jaren, een oudere delvano S3000, vergelijkbaar met de Agrifac 3300, en het bevalt super. Variabele spoorbreedte, grote bodem vrijheid en altijd beschikbaar. Wel al aardig onderhoud aan gehad maar dat is ook deels omdat het een oudere machine is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!