Knegt 55 PK Elektrische tractor op de Landbouwshow Opmeer. Foto is geplaatst door Grasbaal op 02-08-2022 om 12:17:51, met 19 reacties.

Knegt 55 PK Elektrische tractor op de Landbouwshow Opmeer

+1
Grasbaal
Er was veel publieke belangstelling voor de Knegt 55 PK Elektrische tractor op de Landbouwshow Opmeer: knegt-international.nl/producten/… , hij kan 6 uur werken per dag (hoe hard weet ik niet)


Reacties

Albert Peters
Een van de eerste de anderen zullen weldra volgen
weurding
Knegt heeft nog niet de beste reputatie
labella
@weurding en dan ook nog bijna 36000 euro voor zo'n geval durfen te vragen. 🙈
Herbert
@labella Met een voorlader misschien wel een leuk "goedkoop" alternatief dan zo'n electrische shovel.
labella
@Herbert leg er dan maar een 20000 euro bij en dan heb je een echt elektrisch shoveltje.
+2
erik9831
@labella Toro Zmaster zero turn maaier 45.000€ ongeveer

Ik besef dat er hier mensen zijn, die van een EV een knobbel in de broek krijgen, maar voor die prijs, is bij mij die knobbel snel verdwenen. Eerlijk gezegd zijnde, als ik dit koop voor men zaak, denk dat ik geen gazons meer moet komen afrijden, moet ik minimaal 75€ per uur gaan tellen = 75€ uurloon en gebruik machine. Als ik 25€ per uur zou rekenen voor men machine, moet ik hier 1800u mee werken voor hij terug betaald is, zonder te laden en zonder kosten er aan te hebben.

Komt neer op 75 dagen van continu 24u, 225 dagen van 8u. Zoveel gazons heb ik nu ook niet te doen ...
hooidonk
@erik9831
Zal misschien wel een subsidieregeling voor komen?
+2
erik9831
@hooidonk ben wel gisteren toevallig gaan horen voor een nieuwe kettingzaag. Dat wil ik zonder problemen kopen, enkel voor het lawaai.

Kan ik op zondag werken bij mijzelf 😂
hooidonk
@erik9831
Dan kun je thuis tenminste 's nachts doorwerken 😉

Hoe lang doet zo'n ding met een accu?
+1
erik9831
@hooidonk 20 tot 45 minuten zeggen ze met AP 500 batterij en is op deze machine STIHL MSA 300. Op een kleiner model gaat die batterij tot 70 minuten lang.

Het verschil is wel, laat je de hendel los, stopt ook het verbruik. Dus laat ons zeggen dat je er toch tot een uur en half tot 2u zou mee moeten kunnen werken. Voor het verzagen van een volledig boom, zal het nog een benzine worden denk ik. 😄
hooidonk
@erik9831
Ja zo, dat type is normaal te vergelijken met een 30cc machine?
Dat is wel leuk voor een beetje snoeien, maar voor het serieuze zaagwerk gaat het hem denk ik niet worden met zo'n accu.
En gaat de capaciteit nog terug bij lagere temperaturen?
Hanomag22
@erik9831 dat laden zou voordeliger moeten zijn dan brandstof toch? Dat zou de berekening iets minder ongunstig moeten maken
+2
weurding
@erik9831 als je van een electrische trekker een knobbel in je broek krijgt heb je de Polen verkeerd om😆
+2
Grasbaal
Bij een kassenbedrijf (met eigen energie) in de buurt draait er nu ook bijna een half jaar een, op zich wel lekker geen uitlaatgassen als je daarmee aan het werk bent.

+6
Grasbaal
Heb de eigenaar zojuist gesproken, hij is er niet tevreden over en wil hem weer inruilen. Kan max 3,5 uur werken en niet te zwaar werk.
+1
komelker 2
@Grasbaal 3.5 uur werken zo`n trekker past mij wel.
Erco
@Grasbaal huh 3,5 uur is dat zelfs Nico te weinig? 😉😬
+2
Hannesman
De diesel variant was niet al best, sta je mooi te kijken met deze 35k aan China "top quality" hebben ook heel wat van die dingen gezien en gereden. Voor wat je er voor krijgt kan ik nog heel wat reviseren aan m'n MF 35😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Knegt en hebben de trefwoorden Elektrische tractor en knegt geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!