Knegt 55 PK Elektrische tractor op de Landbouwshow Opmeer. Foto is geplaatst door Grasbaal op 02-08-2022 om 12:17:51, met 27 reacties.

Knegt 55 PK Elektrische tractor op de Landbouwshow Opmeer

+1
Grasbaal
Er was veel publieke belangstelling voor de Knegt 55 PK Elektrische tractor op de Landbouwshow Opmeer: knegt-international.nl/producten/… , hij kan 6 uur werken per dag (hoe hard weet ik niet)


Reacties

Albert Peters
Een van de eerste de anderen zullen weldra volgen
weurding
Knegt heeft nog niet de beste reputatie
labella
@weurding en dan ook nog bijna 36000 euro voor zo'n geval durfen te vragen. 🙈
Herbert
@labella Met een voorlader misschien wel een leuk "goedkoop" alternatief dan zo'n electrische shovel.
labella
@Herbert leg er dan maar een 20000 euro bij en dan heb je een echt elektrisch shoveltje.
+3
erik9831
@labella Toro Zmaster zero turn maaier 45.000€ ongeveer

Ik besef dat er hier mensen zijn, die van een EV een knobbel in de broek krijgen, maar voor die prijs, is bij mij die knobbel snel verdwenen. Eerlijk gezegd zijnde, als ik dit koop voor men zaak, denk dat ik geen gazons meer moet komen afrijden, moet ik minimaal 75€ per uur gaan tellen = 75€ uurloon en gebruik machine. Als ik 25€ per uur zou rekenen voor men machine, moet ik hier 1800u mee werken voor hij terug betaald is, zonder te laden en zonder kosten er aan te hebben.

Komt neer op 75 dagen van continu 24u, 225 dagen van 8u. Zoveel gazons heb ik nu ook niet te doen ...
hooidonk
@erik9831
Zal misschien wel een subsidieregeling voor komen?
+4
erik9831
@hooidonk ben wel gisteren toevallig gaan horen voor een nieuwe kettingzaag. Dat wil ik zonder problemen kopen, enkel voor het lawaai.

Kan ik op zondag werken bij mijzelf 😂
hooidonk
@erik9831
Dan kun je thuis tenminste 's nachts doorwerken 😉

Hoe lang doet zo'n ding met een accu?
+2
erik9831
@hooidonk 20 tot 45 minuten zeggen ze met AP 500 batterij en is op deze machine STIHL MSA 300. Op een kleiner model gaat die batterij tot 70 minuten lang.

Het verschil is wel, laat je de hendel los, stopt ook het verbruik. Dus laat ons zeggen dat je er toch tot een uur en half tot 2u zou mee moeten kunnen werken. Voor het verzagen van een volledig boom, zal het nog een benzine worden denk ik. 😄
hooidonk
@erik9831
Ja zo, dat type is normaal te vergelijken met een 30cc machine?
Dat is wel leuk voor een beetje snoeien, maar voor het serieuze zaagwerk gaat het hem denk ik niet worden met zo'n accu.
En gaat de capaciteit nog terug bij lagere temperaturen?
+1
Fast Eddy
@hooidonk

Als snoeizaag werkt een accu zaag perfect. Helemaal voor boomklimmers. Je pakt de zaag en je kan direct zagen, met de 2 takt versie draait hij veel stationair of je moet hem telkens starten.
+1
hooidonk
@Fast Eddy
Ja, daar kan ik me wel goed iets bij voorstellen.
Voor een klimmer lijkt me een accu ook al gauw toereikend, die zaagt anders denk ik ook niet gauw een tank leeg.
+1
Fast Eddy
@hooidonk

Dat valt tegen. Het is meer de tijd dat het opnieuw starten kost en het stationair verbruik. Daar komt nog bij dat sommige gemeenten eisen dat opsnoeien en uitlichten elektrisch gebeurd.
+1
hooidonk
@Fast Eddy
Ohja, daar ga je nu natuurlijk ook steeds meer mee te maken krijgen.
Fast Eddy
@hooidonk

Ik zag laatst van der Weerd uit Grafhorst bosmaaien binnen de bebouwde kom in Assen met elektrische bosmaaiers.
De grote machines kunnen nog niet elektrisch dus beginnen ze bij de categorie waar elektrificatie al aardig is ingeburgerd.
Hanomag22
@erik9831 dat laden zou voordeliger moeten zijn dan brandstof toch? Dat zou de berekening iets minder ongunstig moeten maken
+3
weurding
@erik9831 als je van een electrische trekker een knobbel in je broek krijgt heb je de Polen verkeerd om😆
+2
Grasbaal
Bij een kassenbedrijf (met eigen energie) in de buurt draait er nu ook bijna een half jaar een, op zich wel lekker geen uitlaatgassen als je daarmee aan het werk bent.

+6
Grasbaal
Heb de eigenaar zojuist gesproken, hij is er niet tevreden over en wil hem weer inruilen. Kan max 3,5 uur werken en niet te zwaar werk.
+2
komelker 2
@Grasbaal 3.5 uur werken zo`n trekker past mij wel.
Erco
@Grasbaal huh 3,5 uur is dat zelfs Nico te weinig? 😉😬
+2
Hannesman
De diesel variant was niet al best, sta je mooi te kijken met deze 35k aan China "top quality" hebben ook heel wat van die dingen gezien en gereden. Voor wat je er voor krijgt kan ik nog heel wat reviseren aan m'n MF 35😂
jordi 1455
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Knegt Onbekend naar Knegt 404 G2e (nieuw type)
Grasbaal
Ik stel net als @jordi 1455 voor deze foto te verplaatsen naar Knegt 404 G2e (nieuw type)
nhfendt fan
Peter Gilles heeft er toch 2 aangeschaft zag ik in de serie , dan zullen we vanzelf wel horen of hij er foxwild van wordt of niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Knegt 404 en hebben de trefwoorden Elektrische tractor en knegt geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!