27 juli 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3. Met Ocmis 110-450.Als het veel waait ga ik toch 's-nachts nog wel eens uit bed om de haspel te verzetten.    De 120 staat bijna nooit voor de has

Deutz-Fahr Agrotron 120

+4
PieterA
27 juli 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3. Met Ocmis 110-450.

Als het veel waait ga ik toch 's-nachts nog wel eens uit bed om de haspel te verzetten. De 120 staat bijna nooit voor de haspel, maar het kwam nu zo uit. Nadat het perceel klaar was kon de haspel er af. We hebben direct de trekker gewassen, zodat hij weer fris voor de spuit kan.

De haspel zit in een zelfgemaakt bokje, zodat hij zich gedraagt als een knikgestuurde machine. Dat is ideaal bij de krappe draaien in de aardappelpercelen. Nadeel is wel dat een klein trekkertje er niet mee weg komt. In ons geval niet erg; de Fiat 411 gebruiken we nooit voor dit werk. De Fiat 880/5 is dan de kleinste trekker die er voor moet kunnen en die kan hem net hebben.

Op deze foto lijkt de trekker overdreven grote banden te hebben; -zeker voor een spuit- en dat heeft hij eigenlijk ook. Wel makkelijk. Deze trekker gaat alleen van z'n wielen af bij calamiteiten.

Reacties

deufi
Haal je de GPS er niet af als hij in het veld blijft staan? Lijkt me gevoelig voor diefstal.
PieterA
@deufi Ja, meestal wel. Dit was overdag tussen de huizen en de laatste trek werd het donker. Toen heb ik inderdaad overwogen om hem er alsnog af te halen. Niet gedaan, maar toen hij binnen was direct maar opgehaald
deufi
@PieterA ja groot gelijk, met dat dure spul zou ik er ook geen goed gevoel bij hebben als het om de polder staat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!