5 augustus 2022 Foto van een Steyr 8090 met eigenbouw/Hassia zaaimachine.Begin vorige week 15 mm beregend bij de buren. Na driekwart dag kon het perceel bewerkt worden. De volgende dag werd het gezaai

Steyr 8090

+7
PieterA
5 augustus 2022 Foto van een Steyr 8090 met eigenbouw/Hassia zaaimachine.

Begin vorige week 15 mm beregend bij de buren. Na driekwart dag kon het perceel bewerkt worden. De volgende dag werd het gezaaid. Morgen de bodemherbiciden er op en dan nog een keer 10 mm denk ik.

Deze Steyr is volgens mij indertijd nieuw door hen gekocht. Dit zijn nog echt boeren die nog werken vanuit hun gevoel voor dieren en planten. Als ze een machine nodig hebben dan kopen ze die of ze maken hem zelf als dat beter werkt. Zo hebben ze deze zaaimachine omgebouwd naar een perfecte machine om bloemzaden te zaaien. Vantevoren het zaad afgewogen en in boterhamzakjes verdeeld zodat ze elke gang 1 zakje zaad hebben.

Reacties

+8
PieterA
De achterzijde

(klik om te vergroten)

De zaaielementen

(klik om te vergroten)

Als je goed voor je machines zorgt kunnen ze lang meegaan
deufi
@PieterA dat hebben ze goed gedaan. Zo is het een betaalbare zaaimachine om zonnebloemen te kunnen zaaien. En gezet de prijs van dat zaad is het goed dat ze het in zakjes verdelen.
steyrlanzboy
Mooi
toonvanbergen361
Mooie combinatie!
a3vandiejen
Prachtige combi en foto.
Tjeerdf1m414
Vroeger toen ik nog in die regio woonde bij deze boer gewerkt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 8090 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!