Foto van een New Holland TS 115. 4e snede maaien.. Foto is geplaatst door newholland6640 op 08-08-2022 om 21:13:06, met 23 reacties.

New Holland TS 115

+1
newholland6640
Foto van een New Holland TS 115. 4e snede maaien.

Reacties

Case5130
Klaver staat er goed bij zo👌🏻
Veel moeten beregenen?
newholland6640
@Case5130

Op dit perceel niks beregend. Is ook ontzettend zware grond voor ons doen.zo uit het hoofd 6 procent os.

Andere percelen wel veel beregend. En daar staat ook minder dan hier.

Het is wel echt droog hier. Maar we hebben weinig hitte dagen gehad. En dan is het met beregenen nog bij te houden.
Ik baal er wel van dat we nu moeten maaien. Wanneer als het met deze temp en droogte weer moet uitlopen… dat wordt helemaal niks.

Ben er wel van overtuigd dat dit soort mengels met droogte zonder overdrijven drie keer zoveel opbrengst geven als monocultuur.
J asper
@newholland6640 Tot het echt goed droogt, klaver is kapot en gras komt meestal nog wel weer op.
newholland6640
@J asper

Dat ben ik niet met je eens.
J asper
@newholland6640 Toch is het hier wel zo, klaver verdroogd als laatst. Maar eenmaal goed verdroogd is de klaver vertrokken gras komt vaak wel weer.
newholland6640
@J asper

Dat ben ik opzich wel met je eens, maar zonder klaver gaat je gras wel veel eerder dood. Dus uiteindelijk houdt je het alsnog langer vol met klaver.
+1
hoest
@J asper witte wel, rode wortelt dieper. Hier vorige week de 4e snede gras klaver gemaaid. Stond goed op. Voorste helft van die kavel is normaal natter en staat alleen gras, daar stond hooguit 10 cm. Maar laten we staan kan ik volgende week mooi gebruiken om te stalvoeren
J asper
@hoest 👍👍👍 Mooi spul, maar de rode klaver gaat er hier vanzelf uit vaak.
+1
hoest
@J asper ik probeer het minimaal 1 keer per jaar goed in de bloei te laten komen dan blijft het er langer in
J asper
@hoest Ja dat heb ik eens gehoord, alleen stalvoer het hier graag. En eenmaal in de stalvoerronde blijf je het ook vaak het hele jaar nodig hebben voor de stalvoer planning 🙈
+1
hoest
@J asper ja dat is wel lastig anders eens proberen om wat baantjes te laten staan
Noorderling
@J asper
Nu bloeit het meeste in 3weken al, bij 4week bloeit alles. Zou die maaisnede toch als investering zien.
J asper
@Noorderling Bloeit hier wel alleen moet eerst ook afsterven lijkt mij? Klaver gras van 4/5 weken stalvoeren heb ik vaak genoeg gedaan wat bloeide en dat willen ze ook nog heel goed vreten door de klaver.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @J asper:
Bloeit hier wel alleen moet eerst ook afsterven lijkt mij?

Daar heb ik nog nooit van gehoord.
Dacht dat alleen bloeien voldoende was, komt dan een stofje vrij die de wortels aansterkt zodat ze de winter overleven.
Met luzerne komt het nog iets preciezer, dan moet er ook voldoende plantmassa zijn, wat bij gras niet echt uitmaakt.
J asper
@Noorderling 👍🏻👍🏻 Ik dacht dat het zichzelf als ware weer moest uit zaaien. En zolang heb ik het nooit laten staan. Gebloed heeft het vaak genoeg. Maar wel jammer dat straks alles met een beetje pech weer weg is want is heel mooi voer, wat ook nog eens een vracht kunstmest scheeld. En scheeld met stalvoeren ook een boel werk dat je niet elke keer een half hoekje hoeft te kunstmest strooien.
J asper
@Noorderling Zelfde stuk van voorjaar in gezaaid, tja 🙈 Ik denk dat rooie klaver met de droogte gewoon kapot gaat door de “klapzand” plekken.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Baltus_steyr
@newholland6640 met droge zomers zul je zeker meer opbrengsten hebben. Met mooie natte nederlandse zomers zul je met alleen gras meer opbrengsten hebben. Dan is mijn idee tenminste. Maar ik ben hier ook wel met de vlinderbloemige bezig, en probeer nu toch steeds meer vlinderbloemig in het land te krijgen. Dat is in mijn ogen ook een stuk efficiënter, mits je meer drogere jaren hebt ipv nattere jaren!! 😁
+1
J asper
@Baltus_steyr Vorig jaar dee de klaver het anders super met een super opbrengst.
Baltus_steyr
@J asper oo dat zeg ik ook niet, heb alleen het idee dat je met mooi natte zomer met gras 4 weken een leuke volle snede hebt, met klaver ben je vaak nog wel 1 2 weken extra nodig is hier een beetje de ervaring..maar aan de andere kant hoef je daar ook geen kunstmest te strooien waarmee je dus weer kosten bespaard..!
J asper
Wel heel mooi voermzo, luchtremmen op maaier??
newholland6640
@J asper maaier komt uit duitsland.
Snap het wel, dinng drukt nogal door.
zettelmeyer
Mooie snee gras! Hier doet de grasklaver het ook veel beter als de rest. Hoe bevalt de maaier nu? Geen storingen meer gehad?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS 115 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!