Foto van een Artec F40,  gespot in Marthon - Frankrijk. Gelukkig kwam hij nog een keertje terug voorbij, de eerste foto was totaal mislukt. Ik hoorde iets aankomen, maar het was groter dan ik dacht. M

Artec F40

+8
erik9831
Foto van een Artec F40, gespot in Marthon - Frankrijk. Gelukkig kwam hij nog een keertje terug voorbij, de eerste foto was totaal mislukt. Ik hoorde iets aankomen, maar het was groter dan ik dacht. Moest het niet echt duidelijk zijn, dit is de voorkant van de machine 😄

Reacties

+4
bartjuh
Met zo'n ding de weg op zie je toch ook niks?
+1
erik9831
@bartjuh tunnel zicht lijkt mij, toch op de weg.
+1
Fast Eddy
@bartjuh

Toch is het goedgekeurd op de weg. Agrifac en Hardi hebben dacht ik ook zo`n soort model.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Agrifac en Hardi hebben dacht ik ook zo`n soort model.

Ja, maar lang niet zo dichtgespijkerd als deze.
+1
Fast Eddy
@WaterDeutzer

Ik vind het wel meevallen. Voor je heb je genoeg zicht en opzij is ook rekening met de zichtlijnen gehouden.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Voor je heb je genoeg zicht

Voorbeeld: als er in België tijdens de periodieke schouwing (apk) een kleine steenslag ter grootte van 5mm in de voorruit zit over het zichtvlak van bestuurder (90% van glas) is die afgekeurd!
+1
Fast Eddy
@WaterDeutzer

Dat is in Nederland net zo. Wat ik bedoel is dat de constructie van de spuitboom zo is gemaakt dat je er goed doorheen kan kijken. Je spiegels zitten aan de buitenkant van de spuitboom precies op een plek waar je mooi door de spuitboom heen kan kijken.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Dat is in Nederland net zo

Nee: in Nederland mag je zelfs 1 of meer barsten in je ruit hebben bij apk.
Fast Eddy
@WaterDeutzer

Je hebt gelijk. Jij hebt het over steenslag en ik dacht aan een barst of scheur.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Je hebt gelijk. Jij hebt het over steenslag en ik dacht aan een barst of scheur.

Het is al vele jaren geleden maar ik had destijds een bloedhekel aan de 'staats keuring stations' in België. Al kom je (zoals ik) met perfecte voertuigen voorrijden.......Helaas als je vergat de 'aapjes te voeren' met 'iets' tussen de papieren.
+1
Fast Eddy
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
.Helaas als je vergat de 'aapjes te voeren' met 'iets' tussen de papiere

Dus zo werkte dat daar. Een veetranportbedrijf uit buurt deed ook altijd wat geld tussen de papieren als hij achter Duitsland moest zijn. Dan werd je zo doorgelaten.
+2
erik9831
@WaterDeutzer je wil niet weten wat ik gisteren gezien heb... Ik had mij dicht tegen een andere wagen geparkeerd, omdat ik dacht dat die er wél ging blijven staan... Vol rommel, zijruit open, groene aanslag en voorruit volledige grote ster. Toen we terugkwamen op de parking was hij weg... Frankrijk hé 😱
bartjuh
@Fast Eddy en als je op 't veld achteruit moet rijden? Dan zij je spiegels weg... Ik vind een uitlaat op de neus eigenlijk al te veel. Laat staan dat ze een complete constructie om de cabine bouwen.. Zou d'r gek van worden
Fast Eddy
@bartjuh

Ik denk dat als je zo`n spuit koopt, je met een reden de bomen voorop wilt hebben. Want er zijn er zat met de bomen achterop. Dus dat is de keuze van de eigenaar/ koper.
Waarschijnlijk zullen er ook hier en daar nog wat camera`s hangen voor meer zicht rondom.
+2
MF 2725
Wel goed zicht op de spuitboom tijdens het spuiten.
+3
WaterDeutzer
Mooi gesport Erik! Maar in Frankrijk kan blijkbaar alles.🙈 Ik denk niet dat je dit in den lage landen hoef te proberen op de openbare weg! Levensgevaarlijk.🤔
+4
EA_MF
@WaterDeutzer zicht lijkt zo nog wel mee te vallen

(klik om te vergroten)

WaterDeutzer
Quote Reactie van @EA_MF:
zicht lijkt zo nog wel mee te vallen

Nou, die mening deel ik niet met jou! Tot dec vorig jaar was NL nog een vrijstaat met trekkers en landbouwvoertuigen op de weg.
Ben er zeker van dat dit geen registratie krijgt van de RDW.
+2
Fast Eddy
@WaterDeutzer

Ik denk dat registratie en kenteken in het buitenland echt wel wat meer voorstelt dan wat er tot vorig jaar nog mocht in Nederland. Als deze machine een Europese goedkeuring heeft mag hij gewoon de weg op in Europa.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Europese goedkeuring heeft mag hij gewoon de weg op in Europa

Die tekst staat in de boekjes. De werkelijkheid is anders. Ieder land mag z'n eigen invulling geven. En vooral België is daar heel voortvarend in. En ik kan 't weten....
+1
EA_MF
@WaterDeutzer met iedere zelfrijdende spuit is het zicht naar links en rechts gewoon waardeloos. Tov een machine met spuitboom achterop is het zicht niet heel veel slechter.
+1
WaterDeutzer
Mooi gespot......😅
+1
Towaberg
Wat een gedrocht, maar toch goed voor een eerste plaats 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Artec F40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!