Foto t.b.v. een topic. Foto is geplaatst door radium45 op 22-08-2022 om 17:30:24, met 13 reacties.

Onbekend Zelfrijder

+2
radium45

Foto t.b.v. een topic

Reacties

a3vandiejen
Bizar .
langeslagdiesel
??
+2
langeslagdiesel
@SJB533 ik zag deze opgevoerde zitmaaier wel, maar legde niet de link die je me net uitlegde. Slimme vinding. Goed over na gedacht. Zat in eerste instantie aan een gereinigde maaidorser te denken toen ik die foto van die emmers zag. Maar het ijzer is te schoon en te nieuw. Snapte het niet erg. Dit is ook een goede om korrelbanen ff mee af te rijden na dat de schoffel weer een laagje opgebouwd heb. Of bij het timmerdorp opruimen met de mobiele kraan. Of bij sommige als ze een rondje met de schudder door het land zijn geweest.
+2
roscho
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
als ze een rondje met de schudder door het land zijn geweest

Of bij boeren die spijkers en draadjes bij de paaltjes laten liggen als ze hun afrasteringsdraad vernieuwen...
A.H.S.
Tent haringen,zelf ook camping moeten maaien met kooimaaier,je kon maar beter eerst handmatig de rand hoog gras rondom het vlak plat/geel gras controleren.
Of gras langs flats,wat ik daar al niet aan bestek gevonden heb.
Beroerdste was een keer een dartpijl, en een hangslot,een fietsbel knipte hij meestal tot halverwege 😶
+1
A.H.S.
Plaatje bij mijn verhaaltje 😉

(klik om te vergroten)

Oogst maaiseizoen roberine

(klik om te vergroten)

Oogst maaiseizoen
Arie_MF
Is dat een permanente magneet? En hoe maak je hem schoon, iedere baan stoppen en uitstappen, of heb je iets met een magneetband zoals bij een houtshredder, en dan een bak in zodat de magneet schoonblijft en je door kunt blijven rijden?
radium45
@Arie_MF Magneten zitten in een rvs bak aan een balk en die kun je wegdraaien van de bodem. ijzer wat onder de bak hing valt dan op de grond. Nu nog handmatig maar dit is natuurlijk vanuit de cabine te doen middels lineaire actuaters.
+1
JD3010
@radium45 Wat jaren terug was ik bij een koelbedrijf, daar hadden ze een magneet onder de heftruck. Sindsdien hebben ze veel minder lekke banden van de heftrucks. Bleek dat de kisten toch weleens een spijker verloren.
hobbyboer
@JD3010 Is dat ook niet één van de redenen dat die bijna allemaal op massieve banden rijden?
Toch vind ik die magneet onder de heftruck een mooie extra, gewoon netjes, zoveel mogelijk rondslingerende rotzooi opruimen 👍
JD3010
@hobbyboer Dat denk ik ook, maar massieve banden heeft wel minder comfort.
Die magneet rijdt gratis de hele dag mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Zelfrijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!