Vezelhennep maaien door Greeninclusive Agro. Dit jaar hakselen ze voor het eerst ruim 200 ha met deze recent aangeschafte Claas jaguar 950. De vezelhennep wordt in banen op het land gelegd om te roten

Claas Jaguar 950

+3
pekkerietfan
Vezelhennep maaien door Greeninclusive Agro. Dit jaar hakselen ze voor het eerst ruim 200 ha met deze recent aangeschafte Claas jaguar 950.

De vezelhennep wordt in banen op het land gelegd om te roten. Na enkele weken wordt het geperst waarna in de fabriek de verschillende delen worden gescheiden en voor verschillende doeleinden gebruikt wordt.

Reacties

+1
deufi
Doet deze bek het maaien, kneuzen en op zwad leggen?
+1
Jan mf6465
@deufi
Ik begrijp het ook niet hoe het werkt. Het gewas gaat toch niet door de hakselkooi uit.
pekkerietfan
@Jan mf6465 Het gewas gaat puur door de bek en wordt in stukken gesneden en in zwad op het land gelegd. Het mag niet gehakseld worden want dan zijn later de verschillende onderdelen, zoals de top van de plant, het houtachtige deel binnenin en de vezels niet meer van elkaar te scheiden.
Jan mf6465
@pekkerietfan
Is de hakselkooi dan verwijderd of waar gaat die gewasstroom dan door om op zwad gelegd te worden? Er lijkt mij niet zoveel plaats tussen de invoerrollen en de trommel.
pekkerietfan
@Jan mf6465 Ik heb niet exact in de machine gekeken maar het gaat wel door de invoerrollen achter in de bek. Het gaat vervolgens naar beneden onder de machine.
+1
poech prut
Zag ook dat ze er isolatie voor huizen van kunnen maken, ben wel benieuwd
pekkerietfan
@poech prut Dat gebeurd inderdaad ermee. Soms zelfs hele panelen. Dat gebeurd met het vezelgedeelte van de plant.
+1
WaterDeutzer
Mooie kleurstelling dit Claasje. Hij kan er zo met gouden letters 'Deutz' op plakken.😎
+2
pekkerietfan
@WaterDeutzer Haha. Alle machines van het bedrijf zijn gewrapt in deze kleuren. Dus zelfs een zaaimachine en een schudder.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 950 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!