Kilveren met Bos 5004 U XL en John Deere 6155R. Stuift lekker bovenin, maar onder in de grond is het nog vochtig door de 35 mm regen vorige week.

Bos Kilverbak

+2
mdoornekamp
Kilveren met Bos 5004 U XL en John Deere 6155R. Stuift lekker bovenin, maar onder in de grond is het nog vochtig door de 35 mm regen vorige week.

Reacties

newholland6640
Mooie knikkers. Onvoorstelbaar
+4
Pieter Buren
@newholland6640 toen ik vanochtend nog half slapend deze foto bekeek, dacht ik eerst dat hij de kilverbak vol aardappels had🙈
+1
Siete
Ja het wordt zo hier en daar een uitdaging. Op de zandgrond zijn er plekken waar je de bak op n gegeven moment amper meer ziet. Heb dit zelf nog nooit zo idioot beleefd.
@Siete Dat had ik in 2018 toen ik 14 ha gekilverd heb. Ik kon de bak soms niet meer zien, en de grond heel mul, dat is ook niet ideaal.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker @Siete

Klei grond kilvert mooier dan zand vind ik. Werkt mooier af. Zand blijft in de bak hangen en dan ben je in 1 keer alles kwijt
+1
Siete
@mdoornekamp
Dan ben je onder verkeerde omstandigheden bezig. Zand wil echt wel afwerken. Ik ben op beide wel te schuiven. Beide hebben hun leuke en minder leuke kanten, maar beide willen onder de juiste omstandigheden prima afwerken.
+1
PieterA
@Siete misschien scheelt het als je je mes verder voor-of achterover kunt zetten?
Siete
@PieterA
Ja dat maakt zeker verschil.
Dat kan ik ook niet. Kan wel de bodem schuiven waardoor het contact met de achterwand onderbroken wordt. Dat scheelt ook al heel wat. Maar met de andere bakken had ik die luxe eerder ook niet 😅
+1
@mdoornekamp Normaal is de grond hier best wel samenhangend, en wil het prima. Maar als het zo droog is, gaat de trekker ook sneller graven en dan is het niet ideaal. Later de 4 cilinder ervoor gezet met 20.8 dubbellucht ernaast, dat ging een stuk beter ipv enkellucht 710.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker dubbellucht kilvert altijd wel mooi. Zo deed ik het vroeger ook altijd. Nu met 710 enkel. Ze zeggen wel eens dat minder profiel gunstiger is op droge grond. Hierboven ook de oude R ervoor met 30% profiel
We hebben hier maar 8 mm gehad vorige week. Het is hier enorm droog.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker die 35 mm is hier ook al weer weg op de zode.
+2
jesperb
Wat een verwennerij met je 35 mm! Hier was t 5 mm

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bos Kilverbak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!