Nog een paar kleine reparaties  en dan kan ie in de olie en dan is ie gereed voor de winterstalling. Foto is geplaatst door steven-akker op 26-08-2022 om 12:42:59, met 14 reacties.

Veenhuis Giertank

+1
steven-akker
Nog een paar kleine reparaties en dan kan ie in de olie en dan is ie gereed voor de winterstalling

Reacties

Pieter Buren
Is zo'n tobroco nog toegestaan in Nederland om mee te bemesten? Meende dat de bemester tot de grond gesloten moest zijn.
+1
casejxu
@Pieter Buren klopt... maar als ik zie hoeveel der nog mee rijden. Is er nog weinig controle op
+1
steven-akker
@casejxu ikzelf heb ook nog nooit iemand gezien of gehoord die zei dat het niet mocht
+1
langeslagdiesel
@casejxu die van ons is tot de grond, en verder gesloten. Er staat nergens hoe dicht hij moet zijn, opties, water, of gas dicht. Een bemester met een verdeelemmer heeft ook een ontluchter er op. Als ik de sleepslang boys een kopeind of een geer zie maken dan denk ik dat er nog veel niet gaat zoals de wet voorschrijft. Maar men wil ook nog wat gedaan hebben op het eind van de dag. Voordeel is dat de meeste Tobroco bemesters aan de kant zijn gezet. Die laatste paar die nog draaien daar let niemand meer op. 👍👍
casejxu
@langeslagdiesel klopt. Systeem zou me ook wel passen. Alleen het gewicht niet. 6m ruim 1100kg ex mest
newholland6640
@casejxu en dat vind jij veel? 1100 kilo?
casejxu
@newholland6640 ja verwacht 500kg zwaarder als de mijne eigen... en 500kg is n hoop op onze percelen 🙂
dx11
@newholland6640 mijn vredo weegt het niet hoor, die is ook maar 5,5meter natuurlijk
+1
dx11
Quote Reactie van @casejxu:
Systeem zou me ook wel passen

Mwa, valt je tegen denk ik. Dingen zijn erg moeilijk met verschillende mestdiktes, en willen ook wel verstopt in de spuitkop
+1
langeslagdiesel
@dx11 spuitkoppen heb ik jaren terug al aangepast. Kegel er uit en schuine plaat er in. Kuilgras gaat er meestal redelijk probleemloos doorheen. Verstoppingen heb ik alleen met vaste materialen zoals ijzer,hout, klosjes en vooral puin. En dat ondanks een stenenvanger. Wat ik in een jaar tegenkom wil je echt niet in zo’n verdeelemmer hebben.
+1
langeslagdiesel
@casejxu mest hoef je niet mee te rekenen. De bemester is leeg als je hem op tilt en het kopeind op draait. Er blijven geen slangen vol staan. Als ik de bemester na het seizoen schoon steek voor onderhoud heb ik anderhalf A twee kruiwagens droge koek. Dus tel 250 kg bij de 1100 en zwaarder zal hij nooit woorden. Die 1350 kg rust met 38 slofjes op de grond in het werk. Dus volgens mij ontlast je daar zelfs de zode mee die onder de banden door gaat. Gewicht verdeling daar ben jij toch wel in thuis, gok ik.
Pieter Buren
@casejxu dat vind ik wel het grootste nadeel aan onze schijvenbemester. Die is 3 meter en denk ik ook wel 1100 kg.
steven-akker
@Pieter Buren ja het zal wel verboden zijn maar voor de mest die wij ermee rijden is dit de ideale machine,

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!