Deze heb ik vandaag gespot op de werf waar ik momenteel bezig ben.prachtige combinatie zo.. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 26-08-2022 om 19:23:01, met 13 reacties.

Fendt 930

+5
stijn-de-bock
Deze heb ik vandaag gespot op de werf waar ik momenteel bezig ben.prachtige combinatie zo.

Reacties

+1
wim-same
Alleen helaas nog veel te vroeg voor mais.
XC 70
@wim-same
hier niet , vanaf volgende week zijn alle loonwerkers hier alle dagen bezet al
+2
stijn-de-bock
@XC 70 hier begint het volgende week ook vollop.
+2
Jotke
@wim-same

Als ik de mais hier in de regio maar ook aan de andere kant van de grens zie denk ik dat het ook hier niet lang meer duurt.

Onderstaande foto's is een regelmatig beregend perceel. Eerlijk is eerlijk, dit is dan wel een van de slechtere delen maar geeft wel aan hoe hard ie afrijpt. Genoeg percelen in de omtrek die er volledig zo uitzien. Ook afgelopen weken is er overal nog flink beregend waar dat mogelijk is maar zou mij niet verbazen als de eerste mais er volgende week afgaat.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
wim-same
@Jotke deze mais moet er wel af, maar het staat er droevig bij. Allemaal noodrijp. Bij ons op het veen staat de mais er heel goed bij, maar hier een veel hoger waterpeil.
+1
Jotke
@wim-same

Hier op het zand en leem verdroogd het waar je bij staat.🙈

Komt nog bij dat van al die milimeters die de afgelopen ik noem maar iets 4 - 5 maanden is voorspeld er maar bar weinig gevallen is. In mei een keer een alsk me goed herinner 23mm, in krap half uur drie kwartier. Daarna sporadisch af en toe bietje. Afgelopen week heeft het ook keer wel mooi buitje geregend maar weet de mm's niet. Die 3 druppels van vandaag was maar goed dat het niet zo warm was als gisteren anders waren ze verdampt voor ze de grond raakten.

Voor de akkerbouwers hier ist op dat moeten beregenen na niet het slechtste weer. Vorig jaar verzoop alles op plekken waar ze nu goed over kunnen. Verder is het gewoon shit! Door goed veel beregenen is het gras nog groen hier maar er zijn plekken...

Opbrengst gras was overigens op plekken ook om te janken laatste snee.

Wbt mais ontvang ik berichten van de ene na de andere die volgende week begint met hakselen of hem gaat ombouwen.
+2
Saeghershof
Loonwerken eylenbosch uit merchtem
+1
stijn-de-bock
@Saeghershof klopt volledig
+1
Saeghershof
@stijn-de-bock in welke regio ben je aan het werk?
+2
stijn-de-bock
@Saeghershof elversele
+2
a3vandiejen
@stijn-de-bock Schitterend mooie foto Stijn.
+2
WaterDeutzer
Heel soms, vooral zoals deze, is een verticale foto veel mooier dan horizontaal.😘 Maar helaas worden vele foto's en filmpjes 'verkeerd' genomen.😥
Pracht opname, Stijn!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!