Wanneer de hakselaar even uitvalt komt er flink wat materiaal stil te staan. (2022). Foto is geplaatst door FerreV op 27-08-2022 om 19:39:50, met 19 reacties.

John Deere Meerdere

+4
FerreV
Wanneer de hakselaar even uitvalt komt er flink wat materiaal stil te staan. (2022)

Reacties

+4
mf 6150
Moest die maïs naar timboektoe?
+2
FerreV
@mf 6150 25km maar slechte verbinding. Een 45 min enkel toch wel. Zo'n 990 heeft ook wel wat capaciteit.
mf 6150
Jotke
Quote Reactie van @FerreV:
25km maar slechte verbinding. Een 45 min enkel toch wel.

45 minuten zulde dan wel halen ja. Maar met 11 wagens blijft de hakselaar dan wel rijden denk. Vraag me wel af hoeveel er ook bij de kuil moeten wachten. 11 wagens is best wat, dan hoeft de shovelmachinist ook niet stil te zitten.

Mais op 25 km afstand is best wat. Meeste hebben het wel dichterbij staan.
hermanjohndeere
@Jotke als de hakselaar volgas door kan doen heb je ook de zelfde aanvoer op de bult als je maar bijvoorbeeld met 2 wagens rijd en de hakselaar volgas. Enigste variatie kan zitten in het transport gedeelte. Maar met zo’n hakselaar met je wel 2 aanrij combi’s hebben. Anders hou je het niet bij.
Jotke
Quote Reactie van @hermanjohndeere:
Maar met zo’n hakselaar met je wel 2 aanrij combi’s hebben. Anders hou je het niet bij.

Ik ken het aantal rijen niet, ga van 12 uit gezien dat bij nieuwe en grotere types tegenwoordig toch wel de norm is maar dan ligt het nog aan de afstand van kuil naar perceel hoeveel wagens voldoende zijn.

Onze loonwerker rijdt al jaren met een 12 rijer. In de mais gemiddeld 3 combi's, en op korte afstand 2. In uiterste geval 5 op erg verre afstand. Soms staat ie stil maar meestal kan ie nog best goed doorrijden.
+3
@Jotke

Bij London is er bijna altijd een kar teveel bij, hierdoor heeft de schovel eigk constant aanvoer waardoor hij bijna niks merkt als er van perceel wordt gewisseld bij de hakselaar idem zeg maar. Zo hou je de 2 belangrijke machines aan het lopen een kar kost in verhouding niet zoveel.
+2
walker1
@TerraJohnDeerefan De duurste machine moet je aan het draaien zien te houden inderdaad. In een paar weken tijd moet bijna alle mais gehakseld worden, dus die hakselaar moet door.
+2
bart-spies
@walker1 volgens die theorie heb ik een keer met 3 dumpers 2 weken lang standby gestaan tijdens het frezen van van een gedeelte van de landingsbaan op Schiphol. Als we allemaal 2 vrachten hadden op een avond had je mazzel. Maar de frees moest door.
walker1
@bart-spies Ja op dat soort projecten zit een hele strakke planning, daar zit geen dag speling in. Als ze bedacht hebben om 3 dagen te frezen en dag 4 te beginnen met asfalteren, dan gebeurd dat ook.
+4
Fendt926Driver
Quote Reactie van @walker1:
De duurste machine moet je aan het draaien zien te houden inderdaad

Het duurste zijn de kuilen die gemaakt worden.
Die hakselaar mag gerust een tijdje stil staan maar de kuil moet vast
Die hakselaar heeft een vaste afschrijving op de 800ha die die per jaar maaien moet.
Een uur stilstand kost alleen 55 euro van het poppetje wat er op zit.
+1
walker1
@Fendt926Driver Hangt ook beetje van de omstandigheden af, nu met de droogte hoef je geen haast te maken, maar als er straks weken lang alleen maar regen komt, dan wil je het hakselen wel klaar hebben en dan heb je geen zin om met de hakselaar elke keer stil te staan om op een trekker met silagewagen of kipper te wachten. De hakselaar is niet alleen de duurste machine, er zit ook vaak het duurste mannetje op (de meer ervaren medewerker of de baas zelf) Met een kar heen en weer rijden kan een knul van 16 ook wel en die kost geen € 55,- per uur.
Jotke
Quote Reactie van @TerraJohnDeerefan:
@JotkeBij London is er bijna altijd een kar teveel bij, hierdoor heeft de schovel eigk constant aanvoer waardoor hij bijna niks merkt als er van perceel wordt gewisseld bij de hakselaar idem zeg maar. Zo hou je de 2 belangrijke machines aan het lopen een kar kost in verhouding niet zoveel.

Dat is ook wel weer zo. Het moet ook zo weinig mogelijk stil staan als het enigzins kan.
+2
walker1
Volgens mij is het gewoon tiet veur een pafke, want er staan ook 2 volle wagens stil.
JiGo
Egide London 🤩
MaxxuM4ever
Mooie foto. Best een planning en organisatie zo die mais campagne.
+6
Was even een drukke bedoeling indd😅 wel op alle gemak friet kunnen eten🤫😏

(klik om te vergroten)

Dikke kont van de nieuwe 990
+3
ford8630power
@TerraJohnDeerefan daar moet je ook gewoon tijd voor maken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere en hebben de trefwoorden mais hakselen en maisoogst 2022 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!