Foto vanaf een John Deere 6420, het uitzicht van gisteren. Ook in de maïs, oude maïs wel te verstaan. Een gedeelte van het restant in de sleufsilo, overgekuild in een oud sleufsilotje. Zo kunne we d

John Deere 6420

+6
wotan2
Foto vanaf een John Deere 6420, het uitzicht van gisteren. Ook in de maïs, oude maïs wel te verstaan. Een gedeelte van het restant in de sleufsilo, overgekuild in een oud sleufsilotje. Zo kunne we de nieuwe maiskuil straks een tijdje dicht laten, wat beter is voor de conservering.

Reacties

+3
wotan2
.

(klik om te vergroten)

Het laden in de grote sleufsilo
Baltus_steyr
@wotan2 behoorlijk grote mais silo zeg!! Voor hoeveel koeien voor je hier daags voor?
+1
wotan2
@Baltus_steyr Ja afschuwelijk groot voor het vee dat ik heb. Van de maten klopt helemaal niets met betrekking tot voersnelheid. Hij is 15 meter breed met bijna 3 meter hoge wanden, en 45 meter lang. En daar moet je dan heel het jaar verse koele mais uit halen.
Ik had eigelijk het plan om er met lego blokken een wand in te zetten. Ben echter geschrokken van de prijs en zit nog te broeden op plan B. Is ook maar goed dat ik het niet door gezet heb; ze zouden half september leveren, en de 8e gaat hij weer “vol”.
Een adviseuse die hier elke maand komt, vroeg aan mij wat dat toch was met die hollanders, zodra ze hier zitten beginnen ze te rommelen en aanpassen van de sleufsilos. Ik was de 3e nederlander waar ze kwam die het anders wou.
Ik haar uit gelegd dat het streven in nederland is, om minstens een meter kuil in de week te voeren om bederf voor te blijven. Ik gooi momenteel ook ergens tussen 500 en 1000 kg mais weg per week. Ze snapte mijn (onze) redenering, waarbij ze meteen zei dat er hier totaal niet naar gekeken werd.
Baltus_steyr
@wotan2 owe ja dat is lastig. Ik heb me daar wel vaker over verwonderd dat ze daar grote kuilen hebben, met niet zo gek veel koeien, geen zand op de kuil waardoor er weinig voersnelheid in zit! Heb 2 kennissen in Normandie zitten waar ik al verscheidene keren ben geweest helpen en heb wel het een ent ander gezien!
casejxu
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
geen zand op de kuil waardoor er weinig voersnelheid in zit!

Dus heb ik nu automatisch weinig voersnelheid?😅🤣🤣
+1
Baltus_steyr
@casejxu ik heb het een beetje verkeerd verwoord, brede en hoge kuil en dan ook geen zand om mee af te dekken , enkel wat banden wat kwa gewicht niet zo zwaar is als zand. Maar jij hebt een brede en lage kuil wat bij jou goed past, dat kraak ik niet af haha!
casejxu
@Baltus_steyr haha dat vermoeden had ik al. Ja plaat is bijna 10m en 3 hapjes hoog. Happen 3 rijen in 2 weken weg
+1
ronald-deutz-fahr
@wotan2 word broei en andere ellende gewoon geaccepteerd dan?
Je kan overwegen om de mais over kuilgras heen te kuilen, hou je voersnelheid en hoef je niet te investeren
+2
wotan2
@ronald-deutz-fahr ze zeggen allemaal dat ze geen broei hebben, ligt er op de meeste plekken ook wel strak bij. Maar mij lukt het in ieder geval niet.
+1
wotan2
.

(klik om te vergroten)

Lossen in de kleine sleufsilo
+6
Massey 2705
Mooie fotos...! Ik zie dat je in Frankrijk boert. Ik heb daar in Bretagne en Normandie ook nog rond gekeken voor een boerderij. Maar het is uit eindelijk Canada geworden. Ik vond het wel een mooi gebied daar....
+2
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Het is wel een mooi land dat Frankrijk
 • 🙂🙂🙂🙂🙂
  Jammer dat ze vaak alleen Frans kunnen spreken daar
  • 🙄🙄🙄🙄🙄🙄
+3
casejxu
Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
Frans kunnen spreken daar

Dat maakt mij dat ik totaal afhaak daar.... zelfs voor vakantie krijgt de vrouw mij die kant niet echt op. Al lijkt t me wel een keer leuk wat TF mensen daar te bezoeken
+2
cyrus-van-gelder
@casejxu Dat heb ik in het Frans talig gedeelte van België ook wel gehad hoor. Was voor mij een flinke afknapper dat ze me niet in het Nederlands te woord wilden staan. En ik maar zeggen dat ik het niet versta. Als Fries moet ik ook vaak Nederlands spreken he.
Het was voor mij een reden om de rest van de vakantie in Vlaanderen door te brengen, die waren een heel stuk toeschietelijker.
Die spraken dan wel Nederlands, want sommige Vlaamse dialect kan ook nog tegenvallen om te verstaan.
 • 😊😉😉😉😉😉😉
+2
RVM
@cyrus-van-gelder een Waal praat uit principe geen Nederlands, omdat ze niet door 1 deur kunnen met de Vlamingen. Dit is ook vice versa van toepassing op de Vlamingen. De jongere Fransen die ik ken zijn toegefelijker dan een Waal als het om communicatie gaat is mijn indruk.
cyrus-van-gelder
@RVM Dat ze elkaar niet mogen is mij bekend. Alleen jammer dat je daar als buitenstaander daar dan ook last van hebt. Moet niet kunnen vind ik. Het zou inderdaad heel mooi zijn als de jongere generatie daar wat betere omgaat zoals je zegt
 • 😁😁😁😁😁
+2
Massey 2705
@cyrus-van-gelder hey Cyrus, er is een provincie in het noorden van Nederland waar ze ook anders praten.....!😅
Doe mij dan maar Frankrijk...
+1
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 waar is dat dan precies in Noord Nederland Jaco?
 • 🤔🤔🤔🤔🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Als je Friesland bedoelt snap ik niet wat het probleem is. Ik versta ze daar namelijk prima!!!!!
  • 😉😉😉😉😉😉
+2
Massey 2705
@cyrus-van-gelder you're a funny duck.....! Hahaha 😅😅
+1
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Thanks a lot mate.
 • 🤣🤣🤣🤣

  Ik snap niet dat jullie Fries zo moeilijk vinden
  • [*]🤔🤔🤔 als je hier komt zal je wel merken dat onze kleine kinderen al Fries kunnen.
   You should know by now that i realy love clowning mate!!!! No worries.
Terwisscha
Groeit daar nog wel wat gras?
M'n zus loopt nu 4 weken stage in Bretagne, maar kreeg al een foto toegestuurd en het was daar 1 grote Sahara.
60 ha land om de stal voor het weiden, maar noodgedwongen binnen omdat er niets staat.....
+1
wotan2
@Terwisscha het is hier ook droog, de koeien gaan alleen ‘s nachts buiten waarbij ze de laatste week eindelijk ook weer wat te eten kunnen halen. Echter momenteel groeit het gras alweer terug de grond in.
Het zag hier ook bruin, wat volgens de omgeving zeer exceptioneel is. Zelfs de laatste 3 droge zomers was het hier nog groen, al was de groei er toen ook uit. Een buurman kon zich een zo’n droog jaar alleen herinneren van 1976.
wotan2
@Terwisscha het pinkenweidje dat je op de foto ziet, is direct naast een beekje wat nog steeds stroomt. In het voorjaar moet je laarzen aan anders houd je geen droge voeten als je daar loopt.
Terwisscha
@wotan2 daar is het nog aardig groen ja.
Het viel hier ook nog wel mee. Gras was nog groen en groeide nog een klein beetje.
Sinds 2 weken de roest er in en is het hard achteruitgegaan met groei en kleur.

Hoop dat er nog een mooie herfst komt en dat we tot november aan tor kunnen stalvoeren. Anders wordt het wel krap met het ruwvoer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!